Абхазьку зелену аджику можна приготувати вдома самостійно: всього 3 інгредієнти, а присмак залишиться надовго

Зелена аджика – дуже корисний продукт, оскільки овочі не піддаються термічній обробці, а закручується у сирому вигляді. Звісно, тримати цю смакоту треба у холодильнику.

Готується зелена аджика дуже просто. Треба взяти зелені солодкі перці та гострий чилі. Часник внесе свою ароматну нотку в і без того гострий смак приправи.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг зеленого болгарського перцю;
  • 3 голівки часнику;
  • 2 стручки перцю чилі;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 50 мл винного оцту.
Зелені солодкі перці почистьте й наріжте на 4 частини

Замість винного можете використовувати звичайний 9%-ий оцет чи яблучний. У вас має вийти 4 півлітрових баночки зеленої аджики. Ще й трішки залишиться на пробу.

Починайте з зелених солодких перців. Обріжте плодоніжку й виберіть насіння. М’якушку наріжте на чотири частини. Гострі перці наріжте кружальцями разом із насінням. Так буде гостріше. Зубці часнику почистьте.

Подрібніть перці в блендері

Солодкий перець, гострий і часник закладіть у чашу блендера й подрібніть. Зелену масу перелийте в глибоку мисочку. Вмішайте в неї цукор, сіль, долийте винний оцет. Усе ретельно перемішайте і дайте постояти 25 хвилин.

Розкладіть зелену перцеву масу по чистих слоїках, закрийте кришками й поставте в холодильник

Візьміть чисті сухі банки й розкладіть аджику по них. Щільно закрутіть кришками й поставте до холодильника. Можете ласувати зеленою аджикою вже зараз, а можете почекати до холодів. Суміш перців чудово зберігається в холодному місці тривалий час. Тож можна навіть винести баночки у підвал, якщо є можливість.

Зелену аджику намащуйте на хліб або додавати в різноманітні страви. В будь-якому разі це буде дуже смачно, хоч і доволі гостро.

Популярне

Схожі статті

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.