Огірки мариную нашвидкуруч у поліетиленовому пакеті: за пів години подаю ароматну закуску з часником до столу

Щоб швидко замаринувати огірки, не потрібні ані банка, ані бочка. Все робиться дуже легко у звичайному поліетиленовому пакетику. Виходить дуже смачно.

Від цієї закуски в пакеті мої домашні просто шаленіють. Готую за пів години до обіду чи вечері. Вся порція з’їдається миттєво. Фішка малосольного рецепта в додаванні оцту, який надає овочам маринованого присмаку.

Вам знадобиться:

  • 500 г огірків;
  • 2 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 0,5 ст.лож. олії;
  • 0,5 ст.лож. оцту;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 пучок кропу.
Огірки розріжте вздовж навпіл

Неважливо, які у вас огірки – великі чи маленькі – вони все одно замаринуються. Головне, щоб вони були не гіркими. Якщо шкірочка гірчить, то її краще почистити. Плоди промийте і дайте обсохнути, оскільки вологі вийдуть не такими хрумкими. Відріжте хвостики. Маленькі овочі розрізайте навпіл уздовж, великі – на 4 часточки.

Додайте в пакет з огірками дрібно посічену зелень

Закладіть овочі в пакет. Часник обчистьте від шкуринки й наріжте тоненькими кружальцями. Додайте до огірків. Кріп промийте, промокніть паперовим рушником і дрібно наріжте. Засипте в пакет. Туди ж додайте сіль, цукор, олію та оцет.

Пакет згорніть і зав’яжіть. Тепер починайте трусити, ще й перебирайте вміст руками, щоб все добренько перемішалося. Не розв’язуючи, покладіть пакет з огірками до холодильника. За пів години огірки промаринуються і їх можна буде їсти.

Пакет з огірками зав’яжіть і різко струсніть

Зважте, що процес маринування триватиме, якщо овочі залишаться в пакеті довше. Тоді огірки ставатимуть усе солонішими. За бажанням, можете додатково класти в пакет інші прянощі, які вам подобаються. Тільки не кладіть дуже багато, щоб не зіпсувати смак.

Олію краще брати рафіновану, оцет 9-відсотковий. Якщо надумаєте додавати перець чилі, зважте, що його треба додавати зовсім трішки, щоб не зіпсувати смак.

Популярне

Схожі статті

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.

Однією порцією сита вся сім’я. Готується простіше простого, але як смачно виходить: пісочний пиріг із фаршем

Випічка давно є невід'ємною частиною нашого життя. Усі ми любимо пироги, хоч як десерт, хоч як повноцінний обід. Сьогодні ми підготували простий рецепт ситного пирога з пісочного тіста з фаршем.

31-річну Марію Яремчук побачили з чималим животиком: хто ж батько майбутньої дитинки – невже Пономарьов?

Коли мережею став гуляти ролик із вагітною дівчиною, яка дуже схожа на Марію Яремчук, усі стали гадати – хто ж батько дитинки? Звісно, найперші підозри впали на Олександра Пономарьова.