Помідори використовую не лише для салату – варю запашне варення: можна їсти відразу чи закатати в банки

Здавалося б, варення можна варити виключно з фруктів і ягід. Насправді ні. З соковитих томатів із додаванням цукру, ваніліну й лимонного соку вийдуть солодощі не гірші.

Спробуйте зварити варення з томатів на пробу. Вам обов’язково ці ласощі припадуть до смаку і надалі зможете готувати набагато більшу порцію. Ще й заготовлятимете на довгу зиму.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг помідорів;
  • 350 г цукру;
  • 1 лимон;
  • 1 ч.лож. ваніліну.
Знадобиться всього 4 інгредієнти: томати, лимон, цукор, ванілін

Вимиті й висушені помідори першим ділом очистьте від шкірочки. Для цього зробіть на плодах надрізи хрест-навхрест. У такому вигляді опустіть овочі в окріп, що кипить. Витримайте 30 секунд й перекладіть у мисочку з крижаною водою.

Томати опустіть в окріп

Тепер шкірочка легко відійде від м’якуша. Кожен томат розріжте на 4 частини, видаливши насіння. Масу, що залишилася, наріжте дрібно. Перекладіть підготовлену нарізку в каструлю. Досипте цукром. Лимон розріжте навпіл, видаліть кісточки й вичавіть сік просто в каструлю.

Зніміть шкірочку й розріжте

Масу перемішайте і поставте на вогонь. Витримайте на сильному вогні до закипання. Після цього зменште газ до мінімуму й варіть, допоки вміст не стане схожим на варення. Піну, що утворюватиметься у великій кількості, знімайте.

Наріжте помідори кубиками

Долийте у варення ванільний екстракт, який можете замінити ванільним цукром. Проваріть ще 5 хвилин і зніміть каструлю з плити. В середньому час на варіння має скласти годину й 15 хвилин.

Пересипте шматочки в каструлю

Варення з помідорів можна подавати до чаю чи використовувати для десертів. У холодному вигляді маса має загуснути ще сильніше.

Варіть варення орієнтовно 1 годину 15 хвилин

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.