Це найсмачніший торт, який я коли-небудь їла: сухофрукти та горіхи зі сметанним кремом просто тануть у роті

Смачна пісочна основа та неймовірно ароматна начинка з сухофруктів не залишать байдужими жодного. А красивий вигляд цього кулінарного витвору створює свято на душі.

Для того, щоб створити цей шедевральний тортик потрібно трохи попрацювати, але він того вартий.

Рецепт та інгредієнти

  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 300 г (1+1/3 склянки)
  • Сметана 500 г (2 склянки)
  • Борошно 840 г (6 склянок)
  • Розпушувач борошна 4 чайні ложки

Тісто робимо, як зазвичай: Спочатку збиваємо яйця з цукром до повного розчину цукру, потім додаємо сметану та теж ретельно все перемішуємо, а потім, порційно всипаємо просіяне борошно та розпушувач й замішуємо тісто. Після цього тісто відправляємо у холодильник на 1 годину.

Поки тісто охолоджується, займіться сухофруктами: просто залийте їх теплою водою та дайте постояти 10 хвилин, а потім пропустіть через м’ясорубку, але не змішуйте сухофрукти між собою. Нам для начинки потрібно по 300 г кураги, сливи та родзинок.

Сметанний торт з сухофруктами
Сметанний торт з сухофруктами

Як пройде година, витягніть тісто та розділіть його на 6 частин та розкачайте кожну тонким шаром.

На кожні 2 частини тіста розкладіть рівним шаром по одному виду сухофруктів та згорніть у щільний рулет. У вас вийде 6 рулетів по 2 з однаковою начинкою.

Викладіть рулети на застелене пергаментом деко та відправте у духовку, розігріту до 180 градусів на 20-30 хвилин.

Після того поріжте кожен рулет на шматочки 3 см.

Настав час зробити крем: за допомогою блендера змішайте 4 склянки сметани з 1,5 склянки цукру.

Останнім етапом буде збирання торта.

По колу бортика круглої роз’ємної форми прокладіть харчову плівку. На дно форми налийте 1/3 крему та викладіть перший шар часток рулету з різними начинками, залийте його кремом і знов викладіть останній шар рулетиків. На завершення залийте його кремом, але трошки крему залиште, щоб потім вкрити нам бокову поверхню торта.

А поки що залишите форму з тортом спочатку на 2 години при кімнатній температурі, а потім поставте у холодильник на ніч.

Після того витягніть торт з форми, обмажте боковини залишками крему та прикрасьте його подрібненими горіхами та шоколадом.

Сметанний торт з сухофруктами
Сметанний торт з сухофруктами

Популярне

Схожі статті

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".

Де зараз Дмитро Ступка: нащадок легендарного Богдана любить батьківщину здалека та показує свою нову кохану

Останнім часом в українському суспільстві відчутною є нестача толерантності до тих українських чоловіків, хто обрав іншу країну для життя. У цьому контексті однією з цікавих фігур став Дмитро Ступка.

Ектор Хіменес-Браво з “МастерШеф” показав фото з найріднішою людиною: жінка виявилась дуже схожою на нього

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився зворушливим фото з найріднішою для себе людиною. Шанувальники відзначили схожість кулінара з мамою.