Готую за цим рецептом вже давно і не шукаю іншого, бо все ідеально. М’ясні фрикадельки з томатною підливкою

Фрикадельки з томатною підливкою - ідеальна ситна страва на обід або вечерю, яка вигідно відрізняється від класичних тефтель з рисом. Подавати можна з будь-яким гарніром.

Ароматна і смачна страва фрикадельки з підливою збере за столом усю родину. На гарнір до них добре пасує картопляне пюре, відварені каші, макарони.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш м’ясний – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • яйця курячі – 1 шт;
  • томатна паста – 2 ст.л;
  • вода – 300 мл;
  • пшеничне борошно – 60 г;
  • рослинна олія – 20 мл;
  • лавровий лист – 1 шт;
  • сіль та спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Як зробити фрикадельки з томатною підливою на сковороді? Спочатку підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Фарш можна вибрати із будь-якого виду м’яса. Це може бути курка, яловичина, індичка або свинина. Також можна взяти змішаний фарш із кількох видів м’яса.

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і дрібно наріжте. У глибоку чашу відправте фарш і додайте до нього нарізану цибулю, вбийте яйце, приправте сіллю та спеціями за смаком. Все добре перемішайте між собою та відбийте фарш, так він стане більш щільним і фрикадельки не будуть розвалюватися під час приготування.

М'ясні фрикадельки з томатною підливкою до будь-якого гарніру
М’ясні фрикадельки з томатною підливкою до будь-якого гарніру

Мокрими руками зліпіть з фаршу невеликі кульки та обваляйте їх у борошні. В окремій склянці змішайте томатну пасту з водою, сіллю та спеціями. На гарячу сковороду налийте трохи олії та викладіть підготовлені м’ясні кульки. Обсмажте їх на сильному вогні з усіх боків, щоб вони трохи зарум’янилися.

М'ясні фрикадельки з томатною підливкою до будь-якого гарніру
М’ясні фрикадельки з томатною підливкою до будь-якого гарніру

Потім залийте фрикадельки підготовленим томатним соусом і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте на слабкому вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування можна додати лавровий лист для пряного аромату.

М'ясні фрикадельки з томатною підливкою до будь-якого гарніру
М’ясні фрикадельки з томатною підливкою до будь-якого гарніру

За час тушкування фрикадельки можна кілька разів перевернути, щоб вони більш рівномірно просочилися томатним соусом. Такі м’ясні тефтелі без рису з підливою відмінно підійдуть до будь-якого гарніру. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.