М’який сир і сливи – незрівнянно вдале поєднання: пісочний пиріг зметається зі столу за лічені хвилини

Пиріг зі сливами готується настільки швидко, що домашні не встигнуть нагнати апетит. Пісочне тісто ідеально поєднується з м'яким сиром, а сливова начинка змушує примружити очі від задоволення.

Один раз спробувавши цей рецепт, станете його постійним шанувальником. І це не дивно, адже виходить по-справжньому ніжно й смачно.

Вам знадобиться:

  • 250 г борошна;
  • 40 г цукру для тіста;
  • 70 г цукру для начинки;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 160 г вершкового масла;
  • 0,2 ч.лож. солі;
  • 250 г кисломолочного сиру;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 1 яйце;
  • 700 г слив.
Поверх пісочного й сирного шарів викладіть сливи

На приготування сирно-сливового пирога витрачається трішки більше часу, ніж допоки його змітають із тарілок. Та все одно спробуємо приготувати цю ліниву випічку.

Просійте борошно крізь сито в глибоку мисочку. Додайте туди ж решту сухих інгредієнтів – цукор, сіль, розпушувач – і ретельно перемішайте. Вершкове масло трішки розігрійте в мікрохвильовці, щоб було м’яким, і додайте в борошняну суміш. Руками перетріть вміст, щоб масло змішалося з рештою.

Висипте решту тіста

М’який сир викладіть у мисочку, додайте звичайний та ванільний цукор. Вбийте яйце і розбийте масу блендером до однорідності.

Роз’ємну форму злегка змастіть вершковим маслом, вкрийте пергаментом і викладіть половину пісочного тіста. Рівномірно розподіліть його всередині форми й трішки утрамбуйте. Далі йде черга сирної маси, яку теж розподіліть рівним шаром.

Смачного!

Сливи беріть невеликого розміру й щільно викладайте поверх сиру. Знадобиться близько 20 плодів. Тепер настала черга решти тіста. Розрівняйте його, утрамбуйте і відправляйте в духовку. Шафу розігрійте попередньо до 180 градусів. На випікання знадобиться приблизно 35 хвилин.

Дістаньте пиріг, зніміть форму й подавайте до чаю, розрізавши на порції в залежності від кількості людей за столом. Цей ідеальний пісочний пиріг без замішування тіста дасть форму багатьом складним тортам.

Популярне

Схожі статті

Більше не смажте яйця, а приготуйте їх цим способом: настільки простого і смачного сніданку ще не виходило

Сніданок – найголовніший прийом їжі за весь день. Розповідаємо, як просто та швидко приготувати яйця, аби нагодувати і себе, і всю свою велику родину.

“Все зафіксувала”: Екс-дружина Володимира Остапчука навідалась до його будинку, щоб перевірити спільне майно

Христина Горняк та Володимир Остапчук розлучилися два роки тому й досі не вирішили питання щодо поділу спільного майна. Днями друга дружина шоумена навідалась у їхній спільний будинок.

“Лікували не від того”: у сестри Жанни Фріске, яка померла від онкології, стався рецидив раку з метастазами

Рідна сестра відомої російської співачки Жанни Фріске, яка відійшла у вічність майже 10 років тому, розповіла про негаразди, з якими довелось зіткнутись.