На природі і вдома можна обійтися без смаження кабачків: швидко мариную з медом й отримую ідеальний смак

Кабачки за цим рецептом маринуються дуже швидко і мають незвичний смак завдяки додаванню меду. Швидка закуска для літньої вечері урізноманітнить щоденне меню.

Готувати мариновані кабачки краще з молодих плодів, що мають тонку шкірочку. Якщо комусь страва видасться недостатньо гострою, можна збільшити кількість прянощів.

Вам знадобиться:

  • 2 кабачки;
  • 100 мл олії;
  • 3 ст.лож. оцту;
  • 2 ст.лож. меду;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 пучок кропу;
  • перець стручковий і чорний горошком, сіль.
Кабачки наріжте тоненько

Трішки мороки, 3 години маринування й на столі смачна закуска з сирих кабачків. Якщо вдома немає меду, можете взяти цукор. Замість звичайного оцту краще використовувати яблучний або винний.

Молоді кабачки вимийте, обсушіть й обріжте кінчики. Наріжте шматочками. Можна робити кружальця, половинки, стрічки, соломку – як вам заманеться. Головне, щоб вони були тонкими, бо інакше не промаринуються.

Змішайте овочі з маринадом

Складіть нарізані кабачки в глибоку миску, додайте сіль, змішайте. Нехай постоять пів години. Допоки кабачки соляться, зготуйте маринад. Обчищений часник подрібніть. Можете навіть пропустити крізь прес.

Кріп вимийте, промокніть вологу й наріжте ножем. У разі необхідності цю зелень можна замінити петрушкою, кінзою, базиліком. Та все ж із кропом буде найсмачніше. Стручковий перець дрібненько наріжте, але не перестарайтеся, щоб страва не стала занадто гострою. Ретельно змішайте всі інгредієнти, додавши мед, оцет й олію.

Перемішайте і замаринуйте протягом 3 годин

Кабачки відтисніть від вологи. Сік злийте. Сухий залишок залийте маринадом, перемішайте і залиште на маринування на 3 години. Закуска готова. За бажанням, можете додати до основи улюблені прянощі чи приправи.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.