Нереально смачний пиріг до чаю “Дві склянки”. Все змішую і в духовку: рецепт легко запам’ятати і приготувати

Пиріг "Дві склянки" готується дуже просто з інгредієнтів, які є в кожному домі. Незважаючи на простостосу приготування, смак страви виходить неперевершеним. Пиріг дуже пухкий, м'який і ніжний.

Порадуйте своїх рідних, приготувавши цей смаколик. Пиріг “Дві склянки” сподобається, як дорослим, так і дітям. Для приготування цього пирога навіть не потрібно відмірювати по грамам інгредієнти. Пропорції йдуть у склянках.

Необхідні інгредієнти:

  • манка – 1 склянка;
  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • кефір – 2 склянки;
  • олія без запаху – 0,5 склянки;
  • розпушувач борошна – 1 ч.л;
  • какао – 2 ст.л;
  • борошно – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску висипаємо манку, цукор і перемішуємо. Туди ж вливаємо кефір, добре перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб манка розбухла. Як сплине час, до суміші кефіру і манки додаємо олію, розпушувач тіста і просіюємо склянку борошна. Все ретельно вимішуємо до однорідності.

Нереально смачний пиріг до чаю Дві склянки
Нереально смачний пиріг до чаю Дві склянки

Тісто ділимо на 2 рівні частини. До однієї частини тіста додаємо какао і добре перемішуємо. В іншу частину тіста додаємо ще 2 ложки борошна. Тоді консистенція у першої і другої частини тіста буде однаковою.

При бажанні, можна не робити шоколадну частину тіста. В таком випидку, до всього тіста треба буде додати ще 4 ложки борошна (замість 2 ложок какао і 2 ложок борошна).

Форму для випічку змащуємо олією (дно і бортики). Ложкою по черзі викладаємо білу і шоколадну частину тісто, формуючи візерунок.

Нереально смачний пиріг до чаю Дві склянки
Нереально смачний пиріг до чаю Дві склянки

Коли все тісто буде викладене, за допомогою шпашки проходимо по всій формі, для утворення красивого візерунку.

Нереально смачний пиріг до чаю Дві склянки
Нереально смачний пиріг до чаю Дві склянки

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона має бути суха після погруження у пиріг.

Готовий пиріг виходить дуже пухким, ніжним та пористим всередині. Крім того, він має вологу структуру і нагадує кекс. Пиріг має святковий вигляд, тому його можна подати гостям. Також такий пиріг ідеально смакує до чаю, чи ранкової кави. Перевагою цього пирога є й те, що він не черствіє декілька днів.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.