Апетитний пиріг “Захват”: він такий смачний і ніжний, що про торт навіть не думаю. Готую його знову і знову

Цей пиріг точно підкорить вас з найпершого шматочка. Ніжний смак і неймовірний аромат стануть ідеальним доповненням до чашечки чаю або горнятка кави

Цей простий у приготуванні пиріг за своїм смаком нагадує ніжний чізкейк. Кожен, хто хоча б раз куштував, королівську ватрушку, розуміють, чому вона має назву “Захват”. Цей чудовий смак і апетитний аромат неможливо описати словами, тому хутчіше беріться до приготування пирога та впевніться самостійно, що він дуже смачний.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 200 грамів борошна;
  • Півтори чайної ложки розпушувача;
  • 100 грамів цукру;
  • 100 грамів вершкового масла.

Для начинки:

  • 400 грамів сиру;
  • Три курячих яйця;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;

Для крему:

  • 250 грамів сметани;
  • 150 грамів згущеного молока.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати пісочне тісто. Для цього в окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і цукор. Добре все перемішайте та викладіть у цю ж миску охолоджене вершкове масло. Його потрібно перетерти в крихту руками та на деякий час відставити все.

Почніть готувати пісочне тісто для пирога
Почніть готувати пісочне тісто для пирога

Тепер потрібно приготувати начинку. Для цього викладіть в окрему миску сир, курячі яйця та звичайний і ванільний цукор. Добре перемішайте вміст тарілки ложкою, а потім подрібніть за допомогою погружного блендера. Врешті у вас повинна бути однорідна сирна маса.

Почніть готувати начинку для пирога
Почніть готувати начинку для пирога
Потрібна консистенція начинки
Потрібна консистенція начинки

Готове пісочне тісто розділіть навпіл. Одну половину викладіть у форму для випікання, яку попередньо потрібно змастити маслом, а дно застелити пергаментним папером. Розрівняйте пісочне тісто для вашого пирога. Викладіть зверху сирну начинку.

У формі для випікання зберіть пиріг
У формі для випікання зберіть пиріг

Зверху пиріг потрібно посипати залишком тіста та обережно все розрівняти. Відправте форму для випікання з пирогом у духовку на 40-50 хвилин. Готуйте десерт у температурі 180 градусів. Тим часом приготуйте крем для свого пирога. Згущене молоко та сметану змішайте до однорідності – і готово.

Приготуйте крем для пирога
Приготуйте крем для пирога

Готовий пиріг дістаньте з духовки та залийте його кремом. Аби прикрасити смачний десерт, розтопіть шоколад та за його допомогою створіть на верхівці торта красивий малюнок. Залиште пиріг охолоджуватись і лише потім куштуйте. Смачного!

Готовий пиріг
Готовий пиріг

Популярне

Схожі статті

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.