Навчилася робити домашній кетчуп з кабачків: густий навіть без крохмалю. Рецепт вже свекруха випрошує

Хто сказав, що кетчуп має бути виключно з помідорів? Якщо спробувати приготувати приправу з кабачків, то вийде зовсім не гірше. Звісно, трішки томатиків, вірніше пасти, для кольору не завадить.

Кабачковий кетчуп чудово смакує як приправа до різноманітних других страв. На смак виходить кисло-солодкий, тож сподобається практично всім.

Вам знадобиться:

  • 3 кг кабачків;
  • 400 г цибулі;
  • 50 г олії;
  • 1 кг томатної пасти;
  • 3 ст.лож. солі;
  • 250 г цукру;
  • 3 г чорного меленого перцю;
  • 2 г базиліку;
  • 3 г хмелі-сунелі;
  • 2 гвоздички;
  • 40 мл оцту.
Кабачки наріжте

Обчищену цибулю пропустіть крізь м’ясорубку. У велику каструлю з товстими стінками влийте олію, всипте змелену цибулю й обсмажте близько 5 хвилин. Кабачки натріть на тертушці й додайте до підсмаженої цибулі. Час від часу помішуючи, тушіть дві з половиною години під закритою кришкою.

Тушіть овочі 2,5 години

Після цього додайте томатну пасту, ще раз ретельно перемішайте і залиште на вогні на пів години. Заглядайте в каструлю регулярно й перемішуйте вміст, щоб страва не підгоріла. Посоліть, всипте мелений перець й решту приправ. Якщо любите часник, можете видавити кілька зубчиків. Наприкінці всипте цукор.

Розлийте кетчуп по банках і закрутіть

Нехай маса томиться ще 5 хвилин. Після цього влийте оцет й перемішайте. За 3 хвилини вогонь виключіть. Далі її треба перебити блендером на пюре. Розкладайте гарячу масу по стерилізованих слоїках і закривайте кришками. Вкутайте, щоб кетчуп не дуже швидко холонув.

Цей кабачковий соус виходить кисло-солодким на смак й дуже пряним. Його можете подавати до м’яса, каші, локшини, картоплі. Використовуйте як заправку для борщу чи під час приготування підливи. Якщо любите зелень, наріжте пучечок. Це буде лише на користь. Коли взимку відкриєте баночку, постарайтеся використати за тиждень.

Популярне

Схожі статті

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.

І роки на ній не відбиваються: Алла Мазур вийшла у світ з ідеальним “бейбі-фейс”. Невже зробила підтяжку?

Алла Мазур завжди привертала увагу своїм професіоналізмом та чарівністю. Однак останнім часом шанувальники та глядачі не могли не помітити, що 58-річна жінка виглядає значно молодшою за свій вік.

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.