З’їдаю банку за раз. Пряний салат з помідорів на зиму, який мене ніколи не підводив: рецепт з маминого зошита

Продовжуємо осінній марафон смачними та корисними заготовками на зиму. Салат з помідорів внесе різноманіття до повсякденного столу і стане найулюбленішим

Консервовані салати з помідорів підходять і до вареної картопельки, до різних м’ясних страв, та і просто смакуватимуть, як закуска. Сміливо готуйте 20 банок, адже наїстись такою закруткою неможливо.

Для приготування консервації потрібні наступні інгредієнти:

  • Помідори – 4 штуки;
  • Цибуля – 3 штуки;
  • Зелень – за смаком;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Перець – 4 горошини;
  • Лавровий лист – 3 штуки;
  • Вода – 1 літр;
  • Сіль – 1 столова ложка;
  • Цукор – 4 столові ложки;
  • Оцет – 40 мл.
Рецепт салату з соковитих помідорів на зиму
Рецепт салату з соковитих помідорів на зиму

Готуємо смачний та корисний салат з помідорів

Всі овочі потрібно ретельно вимити та висушити. Цибулю нарізати не дуже тонкими півкільцями. Помідори, в залежності від розміру, наріжте на четвертинки.

Рецепт салату з соковитих помідорів на зиму
Рецепт салату з соковитих помідорів на зиму

Ставимо каструлю на вогонь та додаємо воду. Згодом висипаємо цукор та сіль і доводимо до кипіння. Потім можна додавати оцет. Все перемішуємо та виключаємо вогонь.

На дно підготовлених стерилізованих банок потрібно викласти пару горошин перчика та цибулю.

Рецепт салату з соковитих помідорів на зиму
Рецепт салату з соковитих помідорів на зиму

Далі закладаємо помідори. Не потрібно їх сильно прижимати, щоб не розчавити. Якщо є вільні місця між томатами – можна ще додати цибулю. Вона не буде зайвою.

Часник, попередньо очищений, викладаємо зверху. Також додаємо лавровий листок. Тепер можна заливати наш салат маринадом.

Такий салат потрібно обов’язково прокип’ятити, щоб він довго зберігався. Для цього на вогонь ставимо широку каструлю з товстим дном. На низ кладемо рушник, щоб банки під час варіння не розкололись. В каструлю виставляємо банки. Слідкуйте за кількістю води, вона повинна практично покривати тару, але не вінця.

В такому положенні проводимо стерилізацію протягом 10 хвилин. Якщо ви використовуєте півлітрові банки, то достатньо буде і 5 хвилин.

Після цього потрібно закрити наш салат та відправити в темне місце до повного остигання. На наступний день заготовку переміщаєте в погріб чи підвал. Смакувати соковитим салатом з помідорів можна цілу зиму!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.