Копчену скумбрію більше не купую: мариную в цибулевому лушпинні з чаєм і виходить навіть краще. Рецепт

Скумбрія за цим рецептом виходить запашною і золотавою, неначе щойно з коптильні. Присмак і відтінок кольору надають дивні компоненти – чай та цибулеве лушпиння. Обов'язково спробуйте!

Маринувати скумбрію вдома можна за різними рецептами. Пропоную цікаву ідею. Результат має сподобатися всім без виключення. Застосовуються виключно натуральні компоненти й приправи.

Вам знадобиться:

  • 2 скумбрії;
  • 5 скл. води;
  • 2 жмені цибулевого лушпиння;
  • 3 ч.лож. чорного чаю;
  • 3 ст.лож. солі;
  • 1,5 ст.лож. цукру;
  • 3 лаврових листи;
  • 7 горошків чорного перцю;
  • 1 ч.лож. меленого коріандру.
Проваріть лушпиння

Кількість розсолу призначається для двох рибин, та якщо у вас усього одна скумбрія, можете замаринувати лише її. Якщо риба зберігається у морозилці, дістаньте її, але розморозьте не повністю. Нехай залишається злегка підмороженою. Так буде легше працювати з тушкою.

Почистьте скумбрію

Заваріть чорний чай. Можете брати звичайну заварку чи пакетик – це неважливо. Головне – залийте 250 мл окропу, перемішайте і відставте вбік на 10 хвилин. Решту 4 склянки води залийте в сотейник і поставте на вогонь підігріватися. Закиньте у воду лушпиння з цибулі й перемішайте. Коли суміш закипить, проваріть, прикрутивши вогонь, 15 хвилин.

Мариновану рибину поріжте на шматочки

Після цього відвар процідіть й поверніть у сотейник у чистому вигляді. Долийте чай, всипте сіль, цукор і решту спецій. Коли маринад закипить, газ вимкніть, а каструля нехай повільно холоне.

Врешті дійшла черга до скумбрії. Якщо є голова, відріжте. Позбавтеся також хвоста, плавців. З животика витягніть нутрощі й обов’язково зчистьте чорну плівку, щоб не залишилося присмаку гіркоти. Промийте тушку ззовні й зсередини й дайте їй просохнути.

Складіть скумбрію в контейнер, де будете маринувати. Залийте холодним розсолом. Залиште на столі на 8 годин. За цей час двічі перевертайте рибини з боку на бік, щоб рівномірно пофарбувалися й просоталися маринадом.

Витягніть скумбрію з рідини, обсушіть паперовим рушником, наріжте на шматочки. Тепер можна подавати смачну рибку до столу з цибулькою та олією.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.