Про цей рецепт навіть свекруха не знала. Готується всього 7 хвилин + час на випічку: заливний пиріг з яблуками

Бісквіт на основі ряжанки виходить дуже ароматним, а трішки щільніша структура робить випічку не схожою на інші яблучні пироги. Чудово смакує до чаю.

Яблучний заливний пиріг готується швидко, оскільки не вимагає довгого процесу замішування тіста.

Вам знадобиться:

  • 260 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 150 мл ряжанки;
  • 3 яблука;
  • 3 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 0,25 ч.лож. кориці.
Яблука і тісто викладайте шарами

Ряжанку краще брати 4-відсоткову. Дістаньте її з холодильника завчасно. Яблука бажано мати кисло-солодкі. Якщо фрукти кислуваті, доведеться додати більше цукру. Якщо навпаки надто солодкі, то навпаки знадобиться трішки менше.

Яйця розбийте в глибоку мисочку і збийте вінчиком чи міксером до появи густої піни. Акуратно влийте ряжанку. Продовжуйте збивати, щоб маса стала однорідною. Цього разу можна обійтися без міксера.

Відразу пиріг із форми не діставайте

Борошно змішайте з розпушувачем й обов’язково просійте крізь сито, інакше пиріг вийде важким. Додайте в збиту білкову масу. Можливо, тісто вийде занадто рідким, тоді додасте ще трішечки борошна.

Вимиті яблука обсушіть, розріжте навпіл, очистьте від насіння, подрібніть на невеличкі шматочки. Шкірочку краще не знімати, щоб шматочки не розпливлися. Форму для випікання змастіть вершковим маслом. На дно викладіть частину яблучних часточок, посипте корицею. Залийте половиною тіста. Розрівняйте, щоб фруктів не було видно. Викладіть решту яблук, знову посипте корицею і вилийте решту тіста.

Переверніть пиріг яблуками догори

Розігрійте духову шафу до 180 градусів, поставте форму й запікайте 40 хвилин. Не можна відкривати духовку перші 25 хвилин, бо тісто осяде. Коли вимкнете духовку, відразу пиріг не діставайте. Нехай постоїть 10 хвилин.

Коли врешті дістанете, не знімайте з форми. Нехай трішки прохолоне. Переверніть пиріг на тарілку, щоб яблука виявилися зверху, і подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.

“Нехай би показали свої ніжки”: Ірина Білик висловилася про виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні

Ірина Білик прокоментувала виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні. Співачка запевнила, що їй сподобалося все у номері дівчат, крім їхнього вбрання.