Смачне кавунове морозиво в смугастій половинці шкуринки: такого смачного задоволення ви ще не отримували

Здається, спека й не думає нас відпускати навіть у вересні. Тож найкращим десертом нині є домашнє морозиво. А якщо його об'єднати зі стиглим кавуном, то вийде така смакота, що можна і язик проковтнути.

Для приготування кавунового морозива треба взяти 4-кілограмовий кавун і розрізати його навпіл. В одній з половинок і будемо готувати наш холодний десерт.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кавуна;
  • 350 г згущеного молока;
  • 600 мл вершків;
  • 130 г цукру;
  • 1 дрібка солі.
Половинку кавуна позбавте м’якуша

Кавун на 4-5 кг ретельно помийте під краном, промокніть паперовим рушником і гострим великим ножем розріжте навпіл. Одну половинку відкладіть убік – згодом поласуєте нею з усією родиною.

З іншої половинки половником вичерпайте всю м’якушку і складіть в окрему мисочку. Порожню половину кавуна промокніть паперовим рушником досуха. Тепер беріться до рожевого вмісту кавуна. Потовчіть товкачем чи блендером, щоб утворилася суцільна маса. Пропустіть кавуновий сік крізь сито, щоб відділити насіння від юшки.

Кавуново-вершкову суміш залийте в половинку кавуна

Відлийте склянку соку і змішайте його зі згущеним молоком. Перемішуйте вінчиком, допоки суміш не стане однорідною. В окремій мисці збийте вершки до твердих піків. Трішки посоліть, всипте цукор і влийте згущівку з кавуновим соком.

Перемішайте все разом і перелийте в кавунову шкуринку, яку виставте в глибоку мисочку, щоб тримала упор. Покладіть у морозилку на 4 години. Після цього можете діставати морозиво й ласувати разом із дітьми.

З решти кавунового соку приготуйте фруктове морозиво

З решток кавунового соку можете зробити фруктове морозиво. Зваріть, постійно помішуючи, цукровий сироп зі 130 г цукру і склянки води. Змішайте його з соком кавуна. Туди ж відправте цедру з половинки лайма. Ретельно перемішайте, залийте в пластикову форму і відправте до морозилки. За 4 години можете діставати й ласувати.

Популярне

Схожі статті

Роблю відбивні не зі свинини, а з індички: для смаку начиняю сиром – домашні уплітають шматок за шматком

Індиче м'ясо господині часто ігнорують. А дарма. З нього можна приготувати чимало смачних страв. Наприклад, відбивні з індичого філе з соковитою начинкою. Робиться усе дуже просто.

Подруга-німкеня пригостила національним салатом і дала рецепт: чоловік ходить за мною і добавки просить

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачний салат, який користується неабиякою популярністю в Німеччині. Чому б не спробувати приготувати цю смакоту з українських продуктів.

Тіна Кароль показала свій розкішний будинок, в якому є все: сад, город, спортзал, кімната нагород (ФОТО)

Як виглядає розкішний заміський маєток української співачки Тіни Кароль, який артистка побудувала ще зі своїм чоловіком Євгеном Огіром? Що знаходиться на території, окрім власного спортзалу?