Коли капуста смачніше за м’ясо. Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон

Якщо ви хочете порадувати свою сім'ю смачною домашньою випічкою, а "гратися" з дріжджовим тістом не бажаєте, приготуйте заливний пиріг. Страва дуже легко готується, а смак виходить неперевершеним.

Заливні пироги – справжня знахідка для господинь. Готуються вони дуже швидко, без довгого замішування тіста і завжди виходять смачними. Зіпсувати такі пироги практично неможливо. Є багато різних рецептів тіста для заливного пирога, та один з найсмачніших – на кефірі. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і вдалий рецепт заливного пирога з капустою.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 100 г;
  • вівсяні пластівці – 50 г;
  • олія без запаху – 50 г;
  • яйце – 1 шт;
  • кефір – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 1 ч.л.

Для начинки:

  • капуста – 300 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Молоду капусту тонко шинкуємо, додаємо сіль і злегка обминаємо руками. Якщо утвориться сік, його потрібно злити. До капусти додаємо дрібно нарізаний кріп, яйце і за бажанням прованські трави, чи інші спеції, які вам подобаються. Все перемішуємо. Начинка готова.

Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон
Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон

Для тіста у глибокій мисці змішуємо кефір, яйце, сіль, цукор, олію і розпушувач тіста. Все ретельно перемішуємо. Далі просіюємо борошно і додаємо вівсяні пластівці. Вимішуємо все до однорідності. Тісто має вийти по густоті, як сметана, або тісто на оладки.

Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон
Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон

Форму для випічки змащуємо олією. На дно форми викладаємо половину всього тіста. Далі рівномірно розприділяємо начинку з капусти. Зверху заливаємо тістом, яке залишилося.

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Пиріг має зазолотитися.

Перед подачою пиріг потрібно трішки охолодити. Подавайте його як доповнення до перших страв, або з чаєм, чи ранковою кавою. Пиріг виходить дуже ніжним і практично дієтичним. Начинка додає випічці свіжості і соковитості. Такий пиріг сподобається, як дорослим, так і дітям.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.