Цьому рецепту 100 років, а я нещодавно дізналась і тепер не можу відірватись: хліб з зеленню й часником

Цей хліб нагадує пампушки, які ми випікаємо до борщу. Але лише нагадує, бо готувати його треба по-іншому, з трохи інших складників. Скористайтеся цим рецептом і ви не пожалкуєте.

Цей рецепт хоч і старовинний, але не банальний й цікавий не тільки сам по собі, а й завдяки оригінальному соусу, з яким хліб подається.

Окрім основних інгредієнтів, що вказані в рецепті, вам знадобиться кругла форма для випікання діаметром 26 см та духовка, яку перед тим, як ставити в неї хліб, потрібно буде розігріти до 180 градусів.

Рецепт

  • Спочатку активізуйте дріжджі. Для цього у 280 мл теплої води розчиніть 10 г цукру та 5 г дріжджів, а потім залиште у теплому місці на 10 хвилин. Дріжджі повинні добре спінитися.
  • У просіяне борошно у кількості 370 г додайте 10 г солі, влийте спінені дріжджі, 40 мл рослинної олії. Все добре перемішайте й замісіть тісто, а потім, накривши рушничком, поставте його у тепле місце. Залиште тісто на 1 годину.
  • Тепер зробіть наступне: у миску покладіть дрібно порізану зелень петрушки не менше 15 г та стільки ж також дрібно порізаного кропу. 60 г часнику пропустіть через прес, твердий сир 40 г натріть на дрібній терці. Все змішайте, влийте до них рослинної олії 50 мл та розтопленого  вершкового масла 75 г. Знову все перемішайте.
  • Далі з тіста, яке вже підійшло, сформуйте ковбаску та поріжте її на рівні шматки, що вийшло приблизно штук 15-18.
  • Шматки тіста добре занурюйте у зелену масу, а потім викладайте у застелену пергаментом форму по колу одне до одного в один ряд так, щоб у середині тіста не було.
  • Зверху посипте натертим твердим сиром (30 г)
  • Відправте у духовку на 25 хвилин.
  • Поки хліб випікається для соусу червону цибулю 1 головку обріжте з одного боку та покладіть її на фольгу зрізом доверху. Те саме зробіть з головкою часнику. Полийте зрізи олією та посипте перцем та сіллю й запечіть до м’якості у фользі у духовці.
Х
Хліб з зеленню та часником
  • Хліб з духовки витягніть та поставте його охолоджуватись, а самі приготуйте соус: у вершковий сир (150 г) вичавіть запечені цибулю та часник, поріжте туди зелену цибулю та натертий сир моцарелу. Все добре перемішайте.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?