Меренговий рулет: найкращий рецепт з тих, що я пробувала. Хоч в ресторані подавай: просто тане в роті

Час від часу треба влаштовувати собі свято без особливих причин. А які веселощі без солодощів? Ідеальний урочистий варіант – меренговий рулет. Смак безе та вершків із полуницею не можна замінити нічим.

Меренговий рулет виходить дуже ніжним. Зупинитися просто неможливо – хочеться з’їсти ще хоча б одну ложечку. Смакуймо!

Вам знадобиться:

  • 4 яєчних білки;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 ч.лож. лимонного соку;
  • 1 дрібка солі.

Для начинки:

  • 300 г вершків;
  • 200 г полуниці чи інших ягід;
  • 10 г ванільного цукру.
Меренговий корж печеться 15-20 хвилин

Якщо виділити годину на приготування меренгового рулету, згодом отримаєте неземне задоволення, ласуючи випічкою і запиваючи кавою. Розпочинайте з меренги – тобто приготування безе. Яйця потрібні кімнатної температури, тому завчасно дістаньте їх із холодильника.

Відділіть білки від жовтків так, щоб жодної жовтої крапельки не було в білій масі. Починайте збивати білки міксером на низькій швидкості. В міру збивання пришвидшуйте двигун. Маса має стати настільки густою, що не випадатиме з миски, якщо її перевернути.

Полуницю наріжте шматочками

Отримавши м’яку піну, зупиніться і починайте обережно вводити цукор невеличкими порціями. Додайте ванільний цукор. Можете замінити його ваніллю, тільки беріть зовсім трішки на кінчику ножа, щоб безе не стало надто гірким. Трішки присоліть і вмішайте лимонний сік.

Деко застеліть пергаментом, викладіть зверху білкову масу і розподіліть рівномірно по всій поверхні. Корж має бути завтовшки приблизно 1,5 см. Духовку попередньо розігрійте до 170 градусів. Виставте режим: верх-низ. Випікайте меренгу не більше 20 хвилин. Корж має набути кремового відтінку і при натисканні пружинити. Можливо, він зготується і за 15 хвилин. Усе залежить від духовки.

Корж змастіть кремом, викладіть шматочки фруктів

Витримайте меренгу на деку 5 хвилин, після чого накрийте аркушем пергаменту і переверніть. Той папір, на якому випікалося безе, акуратно зніміть. Дайте мерензі прохолонути повністю.

Допоки приготуйте крем. Сезон полуниці закінчився, тож можна брати будь-які інші ягоди чи фрукти. Дозволяється навіть скористатися сухофруктами чи варенням. Наріжте ягоди їх на маленькі шматочки.

Вершки змішайте з цукром і збивайте міксером, допоки не загуснуть. Додайте ванільний цукор і перемішайте. Розподіліть намазку рівномірно по всій поверхні меренги, розкладіть шматочки полуниці. Допомагаючи собі пергаментом, загорніть масу рулетом. Отак із папером і переставте випічку в холодильник, щоб стабілізувалася.

Коли витягнете, обріжте нерівні краї з обох боків і прикрасьте меренговий рулет ягодами, тертим шоколадом чи горішками. Якщо не охолодити смаколик, він буде кришитися. Тож наберіться терпіння, допоки рулет розм’якатиме в холодному місці.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".