Згадала рецепт з голодних 90-х, який оцінив навіть мій чоловік-м’ясоїд. Вівсяні котлети з цибулею і часничком

Кому довелося жити в 90-ті роки, той чудово пам'ятає, як було сутужно. Про м'ясо мова взагалі не йшла, то обходилися замінниками. От і ці котлети тоді були чарівною паличкою-виручалочкою.

Вівсяні котлети зовні нагадують м’ясні, тому доводилося вживати їх. Готувати такі вироби зовсім нескладно. Нині ними можна урізноманітнити меню пригадавши молодість.

Вам знадобиться:

  • 200 г вівсяних пластівців;
  • 200 мл води;
  • 250 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубці часнику;
  • 4 ст.лож. олії;
  • сіль, чорний мелений перець.
Мокрими руками сформуйте котлети

Насмажити вівсяних котлет встигнете за пів години. То використовуйте цей рецепт, коли часу обмаль. Вівсяні пластівці підійдуть будь-які. Якщо цибуля у вас дрібна, візьміть відразу дві.

Закип’ятіть воду і залийте окропом вівсянку. Дайте настоятися 15 хвилин, якщо пластівці швидкого приготування, і пів години, якщо довготривалої варки. Тим часом візьміться за чистку цибулі та часнику. Цибулину розріжте на кілька часточок і разом із зубцями часнику подрібніть у блендері. Картоплю натріть на тертушці з дрібними отворами.

Смажте 7 хвилин з одного боку

Змішайте вівсянку з фітонцидами, посоліть і поперчіть. Вмішайте картопляну масу разом із соком, який виділився. Ложкою ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Дайте настоятися близько 10 хвилин. Змочіть руки холодною водою, набирайте жменю вівсяного фаршу й ліпіть котлетки. Вони можуть бути хоч круглими, хоч довгуватими.

Переверніть на інший бік

Поставте пательню на вогонь, налийте олію і розігрійте. Викладайте котлети й смажте на середньому вогні під кришкою 7 хвилин. Потім переверніть на інший бік і підсмажуйте приблизно стільки ж, щоб утворилася золотава кірочка.

Викладайте котлети на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Бажано вживати страву в гарячому вигляді зі сметаною чи будь-яким іншим соусом.

Популярне

Схожі статті

Час від часу влаштовую рідним кавказький сніданок: готую справжні хачапурі по-аджарськи з листкового тіста

Майже справжні хачапурі по-аджарськи можна легко приготувати на українській кухні. Для цього знадобиться листкове тісто, а приготувати човник – справа рук техніки.

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.