У банці лише яблука, трішки кориці й ні грама цукру: яблучне пюре на зиму. Відкриваю і наче в літо попала

Яблучне пюре за цим рецептом виходить настільки смачним, що дорослі й діти будуть його наминати ложками як самостійну страву. Неможливо буде відірвати.

У пюре з яблук цукор не додається, тому страва залишається малокалорійною, при цьому вся клітковина зберігається в продукті.

Вам знадобиться:

  • 400 г яблук;
  • 70 мл води;
  • 0,5 ч.лож. кориці.
Четвертинки яблук проваріть

Рівно стільки інгредієнтів знадобиться на одну півлітрову баночку домашньої заготівлі. Яблука вибирайте кисло-солодких сортів. Вода потрібна питна. Кориця має бути мелена.

Кожне яблуко вимийте, розріжте навпіл і ножем відділіть насіннєві коробочки з плодоніжками. Половинки яблук розділіть ще раз навпіл, щоб вийшли четвертинки. Так плоди швидше зготуються.

Збийте блендером на пюре

Якщо придбали яблука в магазині, вкриті воском, шкірочку краще зняти, а з тих, що зібрали у власному садку, не треба. Корисна клітковина у готовому продукті не завадить. Не відкладайте справу до нових віників. Відразу, як розрізали, складайте в каструлю, заливайте водою і ставте на середній вогонь. В іншому разі фрукти потемніють.

Коли маса закипить, газ зменште, накрийте каструлю кришкою і тушіть 15 хвилин. Час від часу зазирайте в каструлю, щоб переконатися, чи не википіла вода. Можливо, знадобиться додати трішки окропу. Перемішуйте фрукти. Щойно плоди стануть м’якими, знімайте з плити.

Розкладіть пюре по банках

Слоїки вимийте з содою, залийте по 50 мл води в кожну і поставте в мікрохвильову піч стерилізуватися. Виставте 800 Ватт і 2 хвилини. Якщо вода не встигла закипіти, додайте ще пів хвилини. Кришки залийте окропом і залиште так.

Готові яблука перекладіть у посуд, в який можна завантажити блендер. Розбийте їх на пюре в гарячому вигляді. В середині збивання додайте корицю і продовжуйте процес.

Розкладіть гаряче пюре по підготовлених слоїках, накрийте кришками й закрутіть. Переверніть кришками донизу і вкутайте товстим рушником. Коли повністю прохолонуть, відправляйте в льох на зберігання. Можете тримати їх у холодильнику.

Популярне

Схожі статті

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.

І роки на ній не відбиваються: Алла Мазур вийшла у світ з ідеальним “бейбі-фейс”. Невже зробила підтяжку?

Алла Мазур завжди привертала увагу своїм професіоналізмом та чарівністю. Однак останнім часом шанувальники та глядачі не могли не помітити, що 58-річна жінка виглядає значно молодшою за свій вік.

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.