Томатний соус на зиму з часником і травами: 30 хвилин кип’ячу і закриваю по баночках. Весь сезон смакуємо

Помідори, приправлені базиліком і проварені 15 хвилин, зберігатимуться всю зиму. Цей соус настільки смачний, що його можна їсти, просто намащуючи на хліб, а вже до м'яса й поготів.

Готується все дуже просто. Інгредієнти киплять 30 хвилин, після чого розкладаються по банках. Зимою буде як справжня знахідка.

Вам знадобиться:

  • 3 кг помідорів;
  • 100 г базиліку;
  • 2 великі цибулини;
  • 100 г часнику;
  • 1 стручок гіркого перцю;
  • 50 мл олії;
  • 50 мл оцту;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 100 г цукру.
Томатне пюре проваріть 30 хвилин, після чого додайте решту інгредієнтів

Помідори вимийте, наріжте шматочками й пропустіть крізь сито, щоб відділити насіння від пюре. Зверніть увагу, що помідорів має бути 3 кг вже без насіння. Томат вилийте в каструлю, доведіть до кипіння й проваріть на слабкому вогні 30 хвилин, щоб зайва рідина випарувалася. Час від часу помішуйте вариво.

Часник і гіркий перець розбийте в блендері. У базиліку бажано залишити тільки листочки. Зелень дрібно пошинкуйте. Цибулю наріжте дуже дрібними кубиками й підсмажте на олії. За пів години додайте у каструлю з томатом.

Зберігайте банки з соусом у прохолодному місці

Посоліть, посолодіть, спробуйте на смак. Можливо, захочеться додати трішки більше солі чи цукру, ніж вказано у рецепті. Варіть 10 хвилин, потім додайте базилік, часник і гострий перець. Хто хоче, щоб було дуже гостро, візьміть дві гострі перчини. Перемішайте і тримайте на вогні ще 10 хвилин. В останню чергу влийте оцет і ще трішки прокип’ятіть.

Банки простерилізуйте, розлийте по них гарячий соус, закрийте прокип’яченими кришками, закрутіть. Переверніть слоїки догори дриґом, укутайте махровим рушником і залиште до повного охолодження.

Після цього можете виносити на зберігання в підвал чи комору. Якщо є можливість зберігати банки з соусом в холодильнику, можете обійтися без оцту. Для вказаної кількості томатів підготуйте 5 півлітрових баночок.

Популярне

Схожі статті

Скумбрія зі смаком червоної риби: гості навіть не здогадуються, що це не лосось. Ефектно і дуже смачно

Звичайна скумбрія буде мати смак дорогої червоної риби, якщо її приготувати правильним способом. Спробуйте так запекти рибку і ви будете в захваті від результату.

Улюблений салат моєї свекрухи – для фігури корисно: відварюю 2 буряки, беру свіжий апельсин і роблю шедевр

Салат з буряком та апельсином — це ідеальний вибір для тих, хто цінує здорове харчування та цікаві поєднання смаків. Яскравий і надзвичайно корисний, цей салат стане доповненням до вашого меню.

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.