Перейшла на персики. Готую повидло на зиму за 5 хвилин: додаю до пиріжків та тортів, або їм просто з хлібом

Настав сезон домашніх персиків. Не ідеальних, трішки зеленкуватих, але головне своїх. Вони не такі смачні, як магазинні, але повидло з них виходить найсмачніше

Персиковий джем використовують для приготування різної випічки. Але можна смакувати просто з хлібом до чаю. Воно настільки ніжне та солодке, що його ніколи не буває багато. А сам рецепт приготування настільки простий, що легко запам’ятовується.

Для смачного повидла з домашніх персиків потрібні наступні інгредієнти:

  • Персики – 1,5 кілограма;
  • Цукор – 600 грамів;
  • Агар-Агар – 8 грамів;
  • Лимонна кислота – за смаком.
Корисне повидло з домашніх персиків на зиму
Корисне повидло з домашніх персиків на зиму

Спосіб приготування:

В рецепті вказаний агар-агар. Цей загущував можна використовувати для того, щоб повидло прийняло бажану консистенцію. Можна його і не кидати, але тоді прийдеться додавати вдвічі більше цукру. До того ж агар-агар дозволяє втримати всі корисні вітаміни при варці. Та і сам процес приготування складає всього 3 хвилини.

Спочатку потрібно ретельно вимити персики. Потім розрізаємо навпіл та виймаємо кісточку. Всі фрукти потрібно перекласти в блендер та перебити до стану пюре. Для цього можна також використовувати й звичайну м’ясорубку.

Висипаємо персики в глибоку тарілку та додаємо агар-агар. Все ретельно перемішуємо.

Корисне повидло з домашніх персиків на зиму
Корисне повидло з домашніх персиків на зиму

Тим часом на вогонь ставимо каструлю та наливаємо наше пюре. Як тільки суміш закипить – вкидайте цукор та починайте помішувати. Також потім додайте лимонну кислоту. Саме вона збереже потрібний колір повидла та збалансує смак.

Але не потрібно кидати багато, через те, що потім солодке повидло може стати зовсім кислим.

Корисне повидло з домашніх персиків на зиму
Корисне повидло з домашніх персиків на зиму

Варити джем потрібно не більше 5 хвилин. Але вогонь має бути максимальним. Щоб повидло не підгоріло, не забувайте ретельно перемішувати.

Як тільки джем почав густіти, можна сміливо розливати його по стерилізованим банкам. Тару закатуємо та ставимо до повного остигання.

Пам’ятайте, що агар починає застигати при температурі в 40 градусів. Тому потрібно слідкувати за банками й вчасно їх перевернути.

Корисне повидло з домашніх персиків на зиму
Корисне повидло з домашніх персиків на зиму

Насолоджуйтесь смачним повидлом з персиків цілу зиму.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.