Лечо з огірків ви точно не пробували, а марно: неперевершено смачно, домашні відкривають банку за банкою

Лечо у більшості людей асоціюється насамперед із перцями. Але страву можна сміливо готувати з огірків та помідорів. І це буде дуже смачно. Щоправда, без солодких перців усе одно не обійтися.

Подібна домашня заготівля прийдеться до смаку всім домашнім. У цьому можете не сумніватися. Огіркове лечо просто зметуть зі столу, ще й добавки попросять.

Вам знадобиться:

  • 600 г огірків;
  • 300 г помідорів;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г моркви;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 40 мл олії;
  • 30 мл оцту;
  • 100 мл води;
  • гострий перець мелений.
Огірки наріжте кружальцями

Огірки для лечо беріть невеликі й з пухирцями. Перці звільніть від насіння й плодоніжки. Моркву обчистьте. Олія має бути рафінована. Моркву наріжте соломкою чи тонкими смужками й обсмажте на пательні в олії 5 хвилин, щоб злегка зарум’янилася.

Додайте перці, нарізані смужками. Долийте фільтровану воду, накрийте кришкою відразу ж, бо з’являться бризки. Вогонь підкрутіть до мінімуму й тушіть овочі, допоки шкуринка у перців не стане м’якою.

Підсмажте овочі в томаті

Томати, в яких неможливо легко зняти шкірочку, обдайте окропом і витримайте 5 хвилин у воді. Зробіть надрізи хрест-навхрест біля плодоніжки й акуратно видаліть оболонку. Наріжте помідори на четвертинки, складіть у блендер, додайте часточки часнику. Увімкніть імпульсний режим і розбийте, щоб отримати сік.

Томатний сік перелийте в каструлю, туди ж відправте моркву з перцем. В огірків обріжте кінчики з обох боків і наріжте кружальцями. Якщо плоди гіркі чи перезрілі, зніміть шкірочку й видаліть насіння. Перекладіть у каструлю.

Розкладіть гаряче лечо по банках і закрутіть

Коли лечо закипить, додайте сіль із цукром, а також оцет і гострий перець та тушіть пів години. Не переймайтеся, що рідини мало. Вона з’явиться згодом.

Слоїки простерилізуйте, кришки залийте окропом. Розлийте лечо гарячим по банках, закрутіть кришки, переверніть, вкутайте і нехай стоять до ранку. Інгредієнти вказано на 1-літрову банку.

Популярне

Схожі статті

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.

Біляші з м’ясом більше не готую, знайшла рецепт пиріжків із картоплею: невагоме тісто та ароматна начинка

Рецепт пиріжків із картоплею на сковороді для тих, хто любить швидко та смачно поїсти. Невагоме тісто у поєднанні з ароматною начинкою – це справжній кулінарний шедевр!

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.