В сезон гарбуза часто готую цей сніданок для лінивих. Гарбузова каша на молоці: така ніжна, що аж тане в роті

В сезон гарбузів не можливо відмовити собі в приготування смачної та поживної каші на молоці. Це традиційна страва, яку готували мами та бабусі й пригощали малюків

Гарбузова каша на молоці містить багато корисних вітамінів та мікроелементів. Смакувати такою стравою на сніданок – це ідеальне рішення, адже організм отримає максимум користі й сили на цілий день.

Існує багато різновидностей гарбузової каші на молоці, але самим популярним є варіант з пшоняною крупою. Тоді страва виходить досить ніжною та має приємну консистенцію.

Гарбузова каша
Гарбузова каша

Для приготування страви нам потрібні наступні інгредієнти:

  • Пшоняна крупа – 1 склянка;
  • Вода – 2 склянки;
  • Молоко – 2 склянки;
  • М’якоть гарбуза – 200 грамів;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сіль – за смаком;
  • Ванілін – половина пакетика;
  • Вершкове масло – за бажанням.

Спосіб приготування

Спочатку потрібно вимити гарбуз та очистити від шкірки. Серединку потрібно очистити від насіння. Тепер нарізаємо гарбуз на невеликі шматки та відправляємо в блендер. Перебиваємо все до однорідного стану.

Гарбузова каша на молоці
Гарбузова каша на молоці

Пшоняну кашу потрібно промити під проточною водою та на деякий час залишити замоченою. Потім крупу пересипаємо в каструлю та починаємо доводити до кипіння. Варити потрібно до тих пір, поки пшоно не забере всю воду.

Молоко також ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.

Гарбузова каша на молоці:
Гарбузова каша на молоці

Як тільки пшоняна каша буде готова – додаємо туди перемелений гарбуз та молоко. Зверху посипаємо спеціями та продовжуємо трішки варити на маленькому вогні. Коли страва стала досить густою – знімаємо з вогню та закутуємо в теплий рушник. В такому стані гарбузова каша на молоці повинна простояти не менше півгодини. Тоді вона смакуватиме краще.

Гарбузова каша на молоці
Гарбузова каша на молоці

Потім можна сміливо подавати рідним сніданок. Для смаку можна додати кусочок вершкового масла.

Популярне

Схожі статті

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!