До помаранчевого гарбуза додаю апельсин з лимоном і варю 1,5 години: кращого варення в житті не куштувала

Додавши до гарбуза трішки лимону й апельсину, отримаєте варення з надзвичайним смаком. Цитрусові не дадуть домашнім здогадатися, що лежить в основі солодких домашніх ласощів.

Варення з гарбуза виходить густим, гарного янтарного кольору і дуже смачним. Цитруси в його складі надають благородних ноток смаку.

Вам знадобиться:

  • 1 кг гарбуза;
  • 1 лимон;
  • 1 апельсин;
  • 600 г цукру.
Гарбуз наріжте кубиками

Бажано обирати для варення гарбуз з яскравою оранжевою м’якушкою. Так колір варення буде набагато цікавішим. Овоч спочатку почистьте від шкірочки, а вже потім зважуйте, щоб був 1 кг.

Гарбуз промийте, розріжте навпіл, виберіть насіння. Поріжте на шматочки та знімайте шкірочку ножем. Так буде легше впоратися, адже вона зазвичай дуже тверда. М’якуш наріжте на кубики. Робіть їх якомога меншими, щоб варення зварилося швидше.

Варіть варення в мідній чи емальованій мисці

Цитруси вимийте під струменем теплої води. Оскільки фрукти можуть бути оброблені воском, то протріть їх щіточкою, на яку нанесіть соду. Шкірочку не знімайте, відкиньте лише кісточки. Решту наріжте дрібними кубиками.

Якщо є мідний посуд, візьміть його. Якщо немає, доведеться скористатися емальованим тазом. Алюмінієва тара для цієї справи не підходить, оскільки вона вступить в реакцію.

Розкладіть готове варення по баночках

Змішайте в місткості гарбуз з апельсином та лимоном. Додайте цукор і залиште до ранку. Допоки не ляжете спати, час від часу перемішуйте майбутнє варення, щоб цукор швидше розчинявся. Гарбуз має виділити сік. Якщо цього не сталося, доведеться додати трішки води.

Поставте таз на слабенький вогонь. Коли маса закипить, продовжуйте варити на малому вогні, періодично помішуючи. Щойно варення почне густішати, треба перемішувати його частіше, бо інакше пригорить. Варити доведеться довго – близько півтори години.

Гарбуз до стану пюре не дійде, залишиться шматочками. Якщо хочете отримати повидло, помніть товкачиком. Варення у гарячому вигляді розлийте по простерилізованих слоїках. Прикрийте стерилізованими кришками, закрутіть і переверніть. Тепленько укутайте банки й нехай повільно холонуть.

У вас має вийти дві півлітрові баночки запашного гарбузового варення. Зберігати його можете у кухні на поличці. Кислоти достатньо, тож продукт не забродить. Таким же чином можна варити варення з кабачків, але з гарбузом виходить набагато смачніше.

Популярне

Схожі статті

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!