Моя родина просто обожнює це грушеве варення. Закриваю кожного літа на зиму: вистачає 3 півлітрові баночки

Малиновим та полуничним варенням нікого не здивуєш. Спробуйте приготувати щось новеньке. Соковите варення зі спілих медових груш одразу стане найулюбленішим

Грушевий джем має досить виражений смак. Саме тому його використовують для приготування різних млинців, пиріжків, тортів. Також варення смакуватиме з домашнім йогуртом чи морозивом. Процес приготування не важкий, по силах кожному.

Для грушевого варення нам потрібно:

  • Груші – 1 кілограм;
  • Цукор – 500 грамів;
  • Сік лимона – 1 столова ложка;
  • Мак – 1 столова ложка.
Груші
Груші

Спосіб приготування смачного варення зі спілих груш

Для початку потрібно ретельно обрати груші. Вони мають бути спілими та м’якими. Тверді фрукти не дадуть того насиченого смаку. Груші потрібно вимити та очистити від шкірки.

Варення зі спілих груш
Варення зі спілих груш

Потім видаляємо серцевину та нарізаємо невеликими скибочками.

Варення зі спілих груш
Варення зі спілих груш

Тепер шматочки викладаємо в глибоку каструлю та засипаємо цукром. В такому стані наші фрукти мають простояти приблизно 2 години. Грушка віддасть свій сік та вбере в себе частину цукру.

Після того каструлю відправляємо на середній вогонь та доводимо до кипіння.

Варити майбутній джем потрібно при невеликій температурі не більше 20 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, адже джем може досить швидко підгоріти.

На суху сковорідку висипаємо мак та протягом 3 хвилин просушуємо його. Потім висипаємо в варення та додаємо лимонний сік.

Мак на сковорідці
Мак на сковорідці

Після цього варити потрібно ще 10 хвилин та ретельно помішувати, адже суміш буде густішати просто на очах.

Варення з груш
Варення з груш

Банки для варення стерилізуємо, тримаємо під паром близько двох хвилин. А кришки достатньо залити гарячою водою. Джем розливаємо в тари та закатуємо.

Варення зі спілих груш
Варення зі спілих груш

Зберігати варення можна в прохолодному місці протягом двох років. Але смак настільки незвичний, що джем навіть до наступної весни не достоїть.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.