Кабачки більше не роздаю, бо самій не вистачає. Знайшла рецепт нереальної смакоти: кабачок + склянка вівсянки

Ця страва з кабачків і вівсянки готується дуже швидко, але завдяки "Геркулесу" та сирній начинці є доволі ситною. Тож можна готувати хоч на сніданок, хоч на вечерю – домашнім сподобається.

Кабачкові котлети з вівсянкою та сирною начинкою завжди виручать, коли треба швидко нагодувати родину. Всі продукти завжди є вдома. От тільки кабачки – по сезону.

Вам знадобиться:

  • 1 великий кабачок;
  • 1 скл. вівсяних пластівців;
  • 3 яйця;
  • 1 ч.лож. кропу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. солі.

Для намазки;

  • 70 г сиру;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 2 пера зеленої цибулі;
  • олія.
Натріть кабачки на тертушці й додайте вівсяні пластівці

Вимитий і висушений кабачок, який має затягнути на 300 г, потріть на тертушці з великими отворами разом зі шкірочкою. У мисочку до овочу всипте вівсяні пластівці швидкого приготування. Перемішайте масу.

Кабачок почне виділяти сік, а пластівці його всотають і набрякнуть. Розбийте в масу яйця і знову ретельно перемішайте. Додайте приправи, часник, кріп і перемішайте. Сіль поки не додавайте. Відставте вбік, щоб настоялося.

Підсмажте кабачковий корж з одного боку

Тим часом беріться до приготування намазки. Зелену цибулю дрібно посічіть ножем. Сир натріть на дрібній тертушці. Змішайте все це зі сметаною.

Пательню поставте на середній газ, налийте олію і зачекайте, допоки розігріється. В кабачкову суміш додайте сіль і викладіть на всю ширину сковорідки, розрівнявши верх коржа. Накрийте кришкою і залиште, допоки низ зарум’яниться.

Переверніть корж і покрийте намазкою

За 6 хвилин кришку зніміть, до пательні прикладіть тарілку й акуратно переверніть, щоб млинець опинився на тарілці. Попередньо змастіть тарілку олією, тоді коржик буде краще сковзатися по ній.

Пательню знову поставте на вогонь, змастіть олією і поверніть кабачковий млинець назад сирою стороною донизу. Зверху викладіть начинку, накрийте кришкою і витримайте ще 6 хвилин. За цей час низ коржа підсмажиться до готовності, а сир розплавиться.

Викладіть готовий пиріг на пласке блюдо і можете подавати до столу, порізавши на порційні шматочки.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".