Коли вдома немає м’яса, готую чоловіку ситну квасолю в томатному соусі. Спробувала і тепер не можу відірватися

Якщо ви не любите квасолю, ви просто не вмієте її готувати. Спробуйте грузинський рецепт квасолі у томатному соусі. Страва виходить неймовірно смачною і ситною.

Квасоля – дуже корисний продукт, який містить у собі багато білку. Тож саме нею можна замінювати м’ясо у піст, або якщо ви просто не вживаєте тваринні продукти. Експерти радять тричі на тиждень вживати страви з бобових, щоб підвищити свою імунну систему.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт квасолі у томатному соусі по-грузинськи.

Необхідні інгредієнти:

  • червона квасоля – 0,5 кг;
  • цибуля – 2 шт;
  • часник – 3 зубчика:
  • петрушка, кінза – 1 пучок;
  • помідори – 0,5 кг;
  • томатна паста – 2 ст.л;
  • аджика – 1 ст.л;
  • паприка – 1 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • олія – 5 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще обрати червону квасолю, але підійде й інша. Суху квасолю потрібно замочити на ніч у воді. Квасолю промиваємо і ставимо варитись у підсоленій воді до готовності. Поки квасоля вариться, підготуємо інші інгредієнти.

Цибулю нарізаємо на невеликі кубики і відправляємо обсмажуватися на рослинній олії до легкої золотистості. Помідори потрібно перетворити у пюре за допомогою блендера. Зелень та часник дрібно нарізаємо.

Коли цибуля починає підрум’янюватися, додаємо до неї цукор і перемішуємо.

Рецепт пікантної квасолі у томатному соусі
Рецепт пікантної квасолі у томатному соусі

Далі до цибулі додаємо томатну пасту і обсмажуємо пару хвилин. Додаємо у пательню паприку, аджику і ретельно перемішуємо. Обсмажуємо засмажку ще пару хвилин і вливаємо пюре з помідорів. Все перемішуємо, доводимо до кипіння і солимо.

Рецепт пікантної квасолі у томатному соусі
Рецепт пікантної квасолі у томатному соусі

Відварену квасолю проціджуємо від рідини, в якій вона варилась, але цю рідину не виливаємо. Квасолю додаємо у пательню з томатним соусом. Все добре перемішуємо і додаємо трохи води, в якій варилася квасоля. Квасоля має бути вся у соусі.

Рецепт пікантної квасолі у томатному соусі
Рецепт пікантної квасолі у томатному соусі

Далі потрібно зробити невеличку хитрість. Невелику частину квасолі з соусом (⅕ від всього об’єму) перекладаємо у чашу блендера і збиваємо до стану пюре. Далі це пюре назад повертаємо у пательню і перемішуємо. Туди ж додаємо зелень та часник. Все перемішуємо, даємо прогрітися ще 5 хвилин і вимикаємо.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Беру рибне філе і готую ніжні котлети, які тануть у роті: майже такі, як у дитячому садочку, тільки кращі

Існують страви, які нагадують нам про безтурботне дитинство. Наприклад, ніжні рибні котлети з дитячого садочку, які просто танули у роті. Приготувати їх можна вдома, за нашим простим рецептом.

Свій Наполеон подаю не до кави, а як закуску на святковий стіл: коржі перемащую рибою, овочами та майонезом

Наполеон можна готувати не лише солодкий, але й рибний. Така закуска ідеально виглядатиме на святковому столі, а гості наділять компліментами й попросять рецепт смакоти.

Мої ліниві пиріжки розлітаються за секунду, а готую їх ще менше: рецепт, яким свого часу підкорила чоловіка

Якщо у вас завжди мало часу на приготування страв, то потрібно спробувати зробити такі ліниві пиріжки. Готуються вони на сковороді за лічені хвилини, а у вас з'явиться хвилинка на себе.