Таке печиво щезне зі столу за 1 хвилину. Готується простіше, ніж тертий пиріг: копійчана смакота до чаю

Цей рецепт домашнього печива має безліч переваг перед іншими. Продукти завжди є в холодильнику, вимішувати тісто непотрібно. До того ж зберігається виріб протягом 2 тижнів.

Все робиться дуже просто. Вам навіть не доведеться руки замазувати в тісто.

Вам знадобиться:

  • 180 г вершкового масла;
  • 1 яєчний білок;
  • 10 ст.лож. борошна;
  • 4 ст.лож. цукрової пудри;
  • ванільний цукор;
  • сіль.

 

Готове тісто перекладіть у кондитерський мішечок

Масло можете брати будь-якої жирності, але якщо маєте на меті зберегти печиво якнайдовше, тоді беріть 82%. Дістаньте пачку з холодильника завчасно, перекладіть у миску і збивайте вінчиком, допоки маса не стане нагадувати помадку.

Вичавлюйте із тіста квіточки

Яйце теж має бути кімнатної температури. Відділіть із нього білок і додайте до збитого масла. Туди ж відправте цукрову пудру, ванільний цукор, сіль. Збийте масу вінчиком і врешті відкладіть прилад убік – більше нічого не знадобиться збивати.

Готове печиво залиште на пергаменті, допоки не прохолоне

Коли додаватимете борошно, змішуйте тісто силіконовою лопаткою. Якщо хочете мати шоколадне печиво, то кількість борошна зменште на 15 г, а замість цього всипте до тіста рівно стільки ж какао-порошку.

Тісто змішуйте до однорідності, після цього перекладіть його в кондитерський мішечок із фігурною насадкою. Деко вистеліть пергаментом і вичавлюйте із мішечка потроху тіста, роблячи відступи від кожної печенини.

Малюнок отримуваних квіточок залежатиме від форми насадки. Можете робити круглі напівфабрикати або довгуваті, закручуючи у формі вісімки. Увімкніть духовку, щойно почнете займатися тістом, щоб вона прогрілася до 170 градусів у режимі конвенція.

Відправте деко в духовку на 22 хвилини. Діставши деко з духової шафи, не поспішайте знімати його. Нехай лежить на пергаменті, поки не охолоне. Після цього перекладіть на тарілку. Тепер можна чаювати.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.