Готую родині на десерт желе з компоту. Виходить дуже економно, а смак набагато кращий, ніж в магазинах

Напевно не має нічого простіше, ніж приготування желе. З цим справиться кожен. Готуємо смачне желе з компоту із аличі та молодого кабачка на закуску

Магазині пакети желе, що містять багато хімічних елементів, ніколи не зрівняються з нереальним смаком домашньої альтернативи. Готувати страву можна з будь-яких овочів та фруктів. Сьогодні розглянемо рецепт на основі аличі та кабачків.

Для приготування желе потрібні наступні інгредієнти:

  • Алича – 1 кілограм;
  • Кабачки – 1 кілограм;
  • Цукор – 250 грамів;
  • Вода – 2 літри;
  • Желатин – 1 пакетик на 40 грамів;
  • Лимонна кислота – 5 грамів.
Алича
Алича

Спосіб приготування смачного желе з компоту:

Беремо домашню аличу та кабачки й ретельно все вимиваємо. З фруктів потрібно вилучити кісточку та розрізати на дві частини. А ось з кабачка знімаємо шкірку та хвостик, нарізаємо на невеликі кубики.

Кабачки
Кабачки

Поки будемо готувати компот, можна замочити желатин на 15 хвилин в 100 мл. води.

Желатин
Желатин

Ставимо каструлю з водою на вогонь та додаємо аличу і кабачки. Потім одразу додаємо цукор і лимонну кислоту. Саме останній інгредієнт допоможе збалансувати смаки.

Варити суміш після закипання потрібно не більше 7 хвилин. Тоді овочі та фрукти віддадуть свої корисні мікроелементи, а смак буде максимально насиченим.

Знімаємо каструлю з вогню та відставляємо в сторону. Желатин розтоплюємо на водяній бані та додаємо до нашого компоту. Все ретельно перемішуємо. Робіть все активними рухами, щоб желатин рівномірно розподілився. Від цього залежить майбутній десерт.

Готуємо формочки для майбутнього желе. Це може бути силіконове деко, або ж порційні піалки. На дно тари потрібно викласти трішки аличі та кабачків і залити приготовленим компотом.

Желе з компоту
Желе з компоту

Маса повинна остигнути при кімнатній температурі, а потім відправляємо желе в холодильник.

Як тільки страва загусне – можна сміливо смакувати!

Популярне

Схожі статті

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!