Вечерю я готую на раз-два: швидкий рецепт картопляної запіканки під соусом. Так картоплю ви ще не готували Ексклюзив

Для тих, хто приходить з роботи втомленим і не має можливості та сил приготувати поживну та смачну вечерю, витративши на неї багато часу, цей рецепт — просто знахідка.

Однією стравою ви нагодуєте вечерею всю родину. Рецепт картопляної запіканки не складний, але вигляд вона має досить показний, тому ніхто навіть не здогадається, що ви приготували її нашвидкуруч. Готується така страва з продуктів, які майже завжди присутні у вашому холодильнику, а якщо ні, то для приготування її в екстрених випадках подбайте про те, щоб вони все ж таки у вас були, або можете відступити від рецепта та, взявши його за основу, імпровізувати на свій смак згідно з власною фантазією.

Рецепт

  • Картопля 500 – 600 г
  • Цибуля ріпчаста біла 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Бекон 100-150 г
  • Олія (для смаження)
  • Сир Камамбер 250 г
  • Вершки 100 мл
  • Сіль, перець, мускатний горіх (на ваш смак)

Як приготувати

Картопляна запіканка
Картопляна запіканка
  1. Оберіть картоплини приблизно одного розміру, помийте їх та не очищеними відваріть у підсоленій воді 15 хвилин.
  2. Ріпчасту цибулю поріжте напівкільцями та відправте її у розігріту у пательні рослинну олію смажитися до прозорого стану.
  3. Бекон поріжте на доволі великі шматки та додайте їх у пательню до цибулі. Продовжуйте смажити їх разом до золотистого кольору, але не перетримайте, щоб бекон не став сухим.
  4. Часник розчавіть та дрібненько наріжте. Відправте його до бекону з цибулею на 2 хвилини. Після того зніміть з плити пательню.
  5. Зварену “у мундирах” картоплю після охолодження почистьте та поріжте кружечками товщиною 4-5 мм.
  6. Сир Камамбер наріжте на скибочки середньої товщини.
  7. Тепер розділіть усі складники страви на 2 частини та робіть їх укладання у форму для запікання наступним чином: 1 частину картоплі, посоліть та поперчіть, зверху викладіть 1 частину бекону з цибулею, потім 1 частину сиру. Потім з другою частиною продуктів повторіть все у такому ж порядку і, на останок, залийте все вершками.
  8. Форму накрийте фольгою та випікайте у духовці 35 хвилин при температурі 200 градусів.
  9. Зніміть фольгу та випікайте ще 15 хвилин для створення скоринки.

Популярне

Схожі статті

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.