Шарлотка з яблуками та не лише: швидкі перевірені рецепти фруктових пирогів. Тісто одне, а начинка різна

Хто сказав, що шарлотка має обов'язково бути з яблуками? У цьому класичному рецепті можна використовувати будь-які інші фрукти, і результат неодмінно вийде ідеальним.

Тісто за цим рецептом виходить м’яким, повітряним, а, головне, доволі бюджетним. Шарлотку можна готувати в будь-яку пору року. А коли під рукою немає яблук, сміливо додавайте в тісто, вишні, сливи, смородину, банани тощо. Все одно смакуватиме. Розглянемо, як готується класичний рецепт.

Вам знадобиться:

  • 400 г яблук;
  • 170 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 3 яйця;
  • сіль.
Форму потрясіть, щоб тісто заполонило всі проміжки

У глибокій мисочці збийте яйця з цукром. Міксер запускайте на невеликій швидкості й збивайте 3-4 хвилини, щоб маса побіліла й стала пишною. Якщо слід від вінчика на поверхні затримується на 1-2 секунди, а кристали цукру повністю розчинилися, значить, роботу зроблено.

Борошно обов’язково просійте. Додавайте до солодких яєць потроху, ретельно перемішуючи. Тісто має бути як густа сметана і стікати з ложки широкою стрічкою. Можливо, борошна знадобиться трішки більше або навпаки менше, аніж вказано у рецепті.

Замість яблук можете додавати сливи

Яблука бажано брати не дуже соковиті й обов’язково тверді, щоб не перетворилися на кашу. Найкраще підійдуть кисло-солодкі. Беріть 3 великих чи 5-6 маленьких. Вимийте плоди й промокніть паперовим рушником. Розріжте кожне яблуко навпіл, виріжте сіменник, а половинки наріжте на часточки завтовшки 1 см. Збризніть лимонним соком, щоб не потемніли.

Дно круглої форми діаметром 22 см вистеліть пергаментом і присипте борошном. Спочатку викладіть часточки яблук у вигляді віяла. Зверху вилийте тісто. Покрутіть формою, щоб маса заполонила всі проміжки між фруктами.

 

Замість яблук можете додавати вишні

Розігрійте духовку до 180 градусів, закладіть в неї форму і випікайте 30 хвилин. Якщо верх пирога недостатньо підсмажився, витримайте ще 5-10 хвилин.

Діставши пиріг із форми, переверніть, щоб яблука були назовні. Дочекайтеся, допоки він прохолоне, а потім присипте цукровою пудрою.

Якщо використовуватимете це тісто для вишневого чи смородинового пирога, то ягоди викладайте поверх тіста. У процесі випікання воно підніметься й покриє фруктову начинку. Сливи краще залишати в середині – вилийте половину тіста, потім викладіть сливи та залийте рештою.

Популярне

Схожі статті

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.