З такою аджикою будь-яка страва стане смачнішою. Скільки не закриваю, завжди мало: рецепт аджики з яблуками

Аджика з яблук і перцю виграє за смаками перед звичайною. Вона пікантна, гостренька і дуже добре пасує до м'ясних страв, особливо до шашлика.

Пропонуємо простий і нехитрий рецепт аджики з яблук, помідорів та перцю. Завдяки особливій технології приготування вона виходить дуже ніжна і однорідна за консистенцією.

Аджику з яблук готують за різними рецептами, їх існує безліч, іноді додають моркву та солодкий перець, іноді цибулю та зелень – це все на ваш смак та залежно від того, що ви любите. Саме з яблуками та помідорами аджика виходить ніжнішою за консистенцією та смаком, ніж, наприклад, з додаванням моркви.

Необхідні інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • кислі яблука – 300 г;
  • олія рослинна – 75 мл;
  • цукор – 50 г;
  • часник – 120 г;
  • перець гострий стручковий – 1 шт;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Яблука очистіть від шкірки та серцевини з насінням, наріжте довільними шматочками. Помідори ошпарте окропом, надрізавши хрест-навхрест по центру, трохи потримайте в окропі і зніміть шкірку – це робиться дуже легко і швидко, після такої “лазні” шкірка злазить сама. Наріжте очищені помідори на шматочки. Яблука і помідори складіть в сотейник або каструльку і проваріть до м’якості хвилин 10.

Скільки не закриваю, завжди мало: рецепт аджики з яблуками
Скільки не закриваю, завжди мало: рецепт аджики з яблуками

Для заправки підготуйте сіль, очищені зубчики часнику – краще брати молодий часник, його набагато легше чистити від лушпиння. Гострий перець очистіть від насіння, перепонок і поріжте на шматочки.

Скільки не закриваю, завжди мало: рецепт аджики з яблуками
Скільки не закриваю, завжди мало: рецепт аджики з яблуками

За допомогою занурювального блендеру подрібніть помідорно-яблучну суміш. Додайте олію, цукор, часник і гострий перець, відрегулюйте на свій смак сіль. Трохи проваріть разом до розм’якшення перцю і часнику, а потім знову пробийте блендером до однорідності.

Скільки не закриваю, завжди мало: рецепт аджики з яблуками
Скільки не закриваю, завжди мало: рецепт аджики з яблуками

Ще раз прокип’ятіть аджику з яблуками і розлийте аджику в стерильні баночки для зберігання, закрутіть кришками і поставте під ковдру до повного остигання. Подавати її можна одразу.

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.