Літня “Шуба” без буряків та моркви: гості цей салат з’їдають, не встигаю оком кліпнути. Готую відрами

Салат "Шуба" – це звісно смачно, але іноді хочеться чогось більш легкого і свіжого. Спробуйте приготувати нову версію салату "Шуба" зі свіжими овочами.

Мабуть немає людини, яка не коштувала салат “Оселедець під шубою”. Ця страва прийшла до нас ще з радянських часів. Колись цей салат обов’язкового готували на Новорічний стіл. Дійсно, ця страва не лише смачна, а ще й наче повертає у дитинство. Та іноді хочеться чогось новенького, більш свіжого і легкого. В такому випадку можна приготувати літню версію салату “Шуба” зі свіжими овочами.

Необхідні інгредієнти:

  • Картопля варена – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • огірки – 2 шт;
  • помідори – 2 шт;
  • зелень:
  • майонез, сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю потрібно відварити в мундирі, яйця зварити в круту. Салат готується шарами. На мисці, де буде салат, робимо сіточку з майонезу. Далі викладаємо натерту картоплю на крупній тертці. Картоплю присолюємо та додаємо перець за смаком. Змащуємо картоплю майонезом.

Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з'їдають, не встигаю оком кліпнути
Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з’їдають, не встигаю оком кліпнути

Наступний шар – відварені яйця. Їх також натираємо на крупну тертку і викладаємо на картоплю. Солимо, перчимо і додаємо майонез. Далі викладаємо дрібно нарізану зелень. Ідеально підійде кріп та зелена цибуля. Наступним шаром викладаємо огірки, нарізані тоненькими кільцями.

Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з'їдають, не встигаю оком кліпнути
Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з’їдають, не встигаю оком кліпнути

Присолюємо і робимо сітку з майонезу. Далі викладаємо помідори, нарізані дольками. Присолюємо і прикрашаємо майонезом. Ставимо салат в холодильник на 1 годину, щоб він просочився і подаємо до столу.

Готовий салат бажано з’їсти у день його приготування, адже через пару годин після приготування, овочі почнуть давати сік і салат вже не буде таким смачним.

До слова, цей салат буде ще смачнішим, якщо зробити його з домашнім майонезом.

Для приготування домашнього майонезу у чашу блендера налийте 200 мл рафінованої олії, додайте 1 сире яйце, чайну ложку цукру, дрібку солі, чайну ложку гірчиці і столову ложку оцтом. Все збийте погружним блендером до побіління маси. Домашній майонез виходить набагато смачнішим за магазинний.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!