Не рецепт, а знахідка. Домашні багети на картопляному тісті: супер просто, дешево і дуже смачно. Хліб не купую

Багет стане у пригоді під час приготування закусок для святкового столу. Замість того, щоб купувати його у магазині, ви можете приготувати випічку самостійно вдома

Домашній м’який всередині та хрусткий ззовні багет – справжня знахідка для господинь і господарів, які полюбляють тішити свою родину смачними і цікавими закусками. Для приготування такої випічки потрібно не так багато часу та ресурсів, як може здаватись на перший погляд. Достатньо просто знати правильний рецепт, який швидко стане вашим улюбленим. Отже, берімося до справи!

Інгредієнти:

  • Молоко – 150 мілілітрів;
  • Вода – 150 мілілітрів;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Сіль – 8 грамів;
  • Борошно – 450 грамів;
  • Дріжджі – 5 грамів;
  • Картопля – 500 грамів;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Масло вершкове – 10 грамів;
  • Жовток – 1 штука;
  • Кунжут – 10 грамів.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно вилити в миску молоко та воду. Використовуйте холодну рідину, тісто вийде пухким і смачним. У миску з молочною сумішшю додайте білок з одного курячого яйця. Жовток потрібно буде використати для змащування багета перед випіканням. Відкладіть його на деякий час у сторону.

Почніть готувати багет
Почніть готувати багет

Додайте одну чайну ложку солі та добре перемішайте суміш, що вийшла. Потім почніть поступово додавати в тісто борошно. Можете висипати одразу всю необхідну кількість і замішувати тісто для хліба. Не забудьте додати до суміші дріжджі.

Почніть замішувати тісто для багета
Почніть замішувати тісто для багета

Замішувати тісто руками необов’язково – достатньо перемішати все ложкою до однорідності та поки борошно не перемішається з рештою інгредієнтів. Накрийте готове тісто плівкою та залиште на 30-40 хвилин.

Готове тісто
Готове тісто

Поки тісто настоюється, потрібно приготувати картопляне пюре. Разом з тим, можете використовувати й учорашнє пюре, яке вже не хочеться їсти. Якщо готуєте свіже пюре, посоліть його чайною ложкою солі.

Приготуйте пюре
Приготуйте пюре

Поки вариться картопля, зробіть першу витяжку тіста, змастивши руки водою. Коли готова картопля буде охолоджуватись, зробіть другу витяжку. Робити їх потрібно всього дві – кожні 20 хвилин.

Якість тіста вже після першої витяжки
Якість тіста вже після першої витяжки

Посипте борошно на робочу поверхню та викладіть на неї тісто. Обімніть тісто та розділіть його на 6 рівних частин. З кожної частини тіста сформуйте багет.

Сформуйте з тіста батони
Сформуйте з тіста батони

Дайте тісту у формі батона полежати близько 5 хвилин. Далі примніть батон і викладіть зверху на нього картоплю. Защепніть тісто.

Викладіть картоплю
Викладіть картоплю
Защепніть тісто
Защепніть тісто

Застеліть деко або іншу форму для випікання пергаментом і викладіть на нього багети швом донизу. Випікайте всі багети у режимі конвекції. Перед випіканням до жовтка додайте трішки води, перемішайте та змастіть багети. Зверху посипте кунжутом.

Викладіть багети на деко
Викладіть багети на деко

Випікайте хліб 25 хвилин за температури 180 градусів.

Популярне

Схожі статті

Хто красивіший без марафету? Ольга та Наталія Сумські показалися без макіяжу і вразили природною красою

Сестер Ольгу та Наталію Сумських вважають одними з найкрасивіших жінок українського шоу-бізнесу. Так як виглядають акторки без макіяжу та марафету?

Невістка – в горлі кістка? Третя дружина Остапчука показала, який “багатий” стіл накрила для свекрухи

Великдень заведено відзначати всією родиною. От і батьки Володимира Остапчука вирішили відвідати сина з невісткою. Як зустріла молода невістка свекра та свекруху?

“Навіть для мене було занадто”: Оля Цибульська відверто зізналася, що стикнулася з сериозною недугою

Знаменита українська артистка Оля Цибульска поділилася з підписниками складною особистою історією, через яку зірка навіть не хоче зʼявлятися перед публікою. З чим довелося стикнутися співачці?