Нереально смачний пиріг з фруктами: це не рецепт, а знахідка. Готую з продуктів, які завжди під рукою на кухні

Пиріг готується дуже швидко, оскільки не потребує часу на вимішування й підняття тіста. Просто заколотили інгредієнти у правильних пропорціях, додали фрукти і можете відправляти в духовку, а потім насолоджуватися неперевершеним смаком.

Простенький пиріг можна приготувати, щойно закортіло домашніх солодощів. Підійдуть будь-які фрукти по сезону й набір продуктів, які завжди є в холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 2 скл. борошна;
  • 1 скл. цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 ч.лож. з гіркою розпушувача для тіста;
  • 0,3 ч.лож. солі;
  • 8 ст.лож. молока;
  • 8 ст.лож. олії;
  • 300 г фруктів чи ягід.
Тісто з фруктами перемістіть у форму

Цей пиріг буде однаково смакувати з фруктами чи ягодами по сезону, а в міжсезоння можна готувати його з замороженими плодами. Яйця, ванільний цукор та сіль змішайте вінчиком. Додайте молоко, олію, ще раз змішайте.

В останню чергу додайте просіяне борошно, змішавши його з розпушувачем. Ще раз ретельно перемішайте масу вінчиком. Все, швидке тісто для пирога готове.

Готовий пиріг відразу з форми не виймайте

Візьміть форму, що роз’єднується, дно вистеліть пергаментом, а боки змастіть вершковим маслом. Морожені ягоди змішайте з ложкою борошна і перемішайте. Якщо у вас свіжі фрукти, то наріжте їх шматочками. Додайте їх у тісто і легенько перемішайте.

Форму поставте в духовку, яку попередньо розігрійте до 180 градусів. Виставте час: 40 хвилин. Але не поспішайте виймати пиріг з духової шафи. Спочатку перевірте, чи він достатньо пропікся.

Холодний фруктовий пиріг посипте цукровою пудрою

Проткніть тісто сухою зубочисткою. Якщо витягнете чистеньку, значить, серединка пропеклася. Якщо ні – додайте ще хвилин 5-10. Дивіться по кольору кірочки пирога. З замороженими фруктами точно знадобиться трішки більше часу.

Якщо зверху пиріг достатньо підрум’янився, а в середині ще глевкий, накрийте верх шматочком фольги й знову відправте в духовку на кілька хвилин. Готовий пиріг відразу з форми не виймайте. Дайте постояти 10 хвилин. Після цього форму зніміть, а вже повністю холодний пиріг посипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.