Таку картоплю їдять усі французи, а тепер і мій чоловік. Смачніша ніж по-селянськи: запечена картопля-гармошка

Якщо чоловіку раптом набридла звичайна смажена картопля, здивуйте його французьким рецептом, запікши в духовці картоплю-гармошку. Виходить незвично й дуже смачно.

Для приготування такої вечері багато продуктів не знадобиться. Окрім картоплі в холодильнику мають бути сир та бекон. Тож якщо є такі інгредієнти, мерщій приступайте до роботи.

Вам знадобиться:

  • 2 великі картоплини;
  • 50 г твердого сиру;
  • 40 г бекону;
  • 1 ст.лож. олії;
  • сіль, спеції.
Картоплю наріжте не до кінця

Продукти вказано на 1 порцію. Кількість інгредієнтів збільшуйте пропорційно залежно від наявності їдоків за столом. Першим ділом картоплини добренько вимийте. Зважте, що шкірочку ви знімати не будете, тож має бути ідеально чистою. Протріть бульби насухо паперовим рушником.

Має вийти ось така гармошка

Покладіть картоплину на дошку між двох шпажок і починайте робити надрізи впоперек так, щоб низ залишився суцільним. Наріжте сир на шматочки, по ширині картопляних пластин.

Таким же чином наріжте бекон. Можете замінити його ковбасою або взагалі не використовувати, зробивши картоплю виключно з сиром. Картоплю солити не треба, адже сир і бекон уже мають у своєму складі сіль.

В кишеньки розкладіть шматочки сиру й бекону

Кожну картопляну гармошку змастіть в середині олією за допомогою силіконового пензлика. Можете додати у кишеньки трішки тім’яну або інших спецій, якими зазвичай приправляєте картоплю.

У змащені олією кишеньки закладайте шматочки сиру й бекону. Форму для запікання змастіть олією і викладіть наші гармошки так, щоб вони не торкалися одна одної. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте пів години чи трішечки більше, якщо картопля недостатньо встигла зарум’янитися.

Діставайте з духовки, перекладайте на тарілку, присипайте зеленню й відразу ж подавайте це французьке диво до столу. Домашні оцінять ваш кулінарний талант найвищим балом.

Популярне

Схожі статті

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.

Печу щось середнє між біляшами та пиріжками, але смачно так, що не відірватися: гриби з курятиною в тісті

У світі кулінарії існують страви, які не можна точно віднести до якогось конкретного кулінарного жанру, але вони завжди вражають своєю оригінальністю. Одна з таких — гриби з курятиною в тісті.