Цей смак нагадає вам про дитинство: простий рецепт морозива з хліба. Скуштуйте літо в останні теплі дні

Хоча спершу може здаватись, що готувати морозиво з додаванням хліба – дивно, насправді смак такого десерту неможливо описати словами. Хутчіше запам'ятовуйте рецепт!

Відомий київський кулінар та зірка кулінарного шоу “МастерШеф” Володимир Ярославський поділився рецептом справжнього українського морозива. Знаменитість розповів, що готує його з додаванням азовського хліба. Такий незвичайний інгредієнт додає десерту ніжного присмаку та особливої структури.

Як приготувати у домашніх умовах морозиво з додаванням азовського хліба
Як приготувати у домашніх умовах морозиво з додаванням азовського хліба

Інгредієнти:

  • 170 мілілітрів молока;
  • 125 грамів азовського хліба;
  • 25 грамів вершкового масла;
  • Шість курячих жовтків;
  • 90 грамів цукру;
  • 30 грамів води;
  • 250 грамів вершків, жирністю 30-35%;
  • Сіль та ванільний цукор – на власний смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно подрібнити хліб за допомогою блендера. До хліба додайте вершкове масло, а також – додайте сіль. Перемішайте отриману суміш і підсмажте її на сковороді. Наступним кроком додайте у сотейник потрібну кількість молока та подрібнений хліб, повільно доведіть цю суміш до кипіння. Зніміть все з вогню та дайте отриманій суміші охолонути. Ваша задача – зробити її максимально однорідною.

В окремій мисці потрібно збити яєчні жовтки. Цукор змішайте з водою та на плиті доведіть до кипіння, перетворіть цю суміш у сироп. Коли жовтки починають поступово перетворюватись у піну, тонкою цівкою почніть вливати ще гарячий сироп з плити. Сироп, який ще кипить, потрібно лити прямо на жовтки, паралельно перемішуючи. Після цього продовжуйте збивати жовтки до охолодження. На це доведеться витратити близько десяти хвилин.

Далі потрібно за допомогою вінчика змішати хлібну та жовткову масу. Далі поступово введіть збиті вершки та спробуйте на смак. За бажання, можете додати зовсім трішки солі. Помістіть майже готове морозиво в окрему місткість та залиште у морозильній камері на 7-8 годин.

Як приготувати смачне морозиво у домашніх умовах за лічені хвилини
Як приготувати смачне морозиво у домашніх умовах за лічені хвилини

Коли морозиво настоялось та достатньо охололо, можете його куштувати – у чистому вигляді або з варенням чи іншими смаколиками.

Популярне

Схожі статті

Ектор Хіменес-Браво з “МастерШеф” показав фото з найріднішою людиною: жінка виявилась дуже схожою на нього

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився зворушливим фото з найріднішою для себе людиною. Шанувальники відзначили схожість кулінара з мамою.

Дивовижний яблучний торт всього з одним яйцем: бюджетно, але неймовірно смачно — просто сам тане в роті

Приготування смачного та бюджетного десерту часто стає завданням, яке може викликати певні труднощі. Та на щастя існує рецепт надзвичайно смачного яблучного торта, який потребує лише одного яйця.

Найсмачніші пиріжки з універсального тіста: беру кефір і соду. Готую вже декілька днів поспіль! Рецепт

Дізнайтеся, як зробити найсмачніші смажені пиріжки з універсального тіста на кефірі. Готується таке тісто швидко, адже до його складу входить сода.