Виноград будь-якого сорту можна законсервувати: знадобляться цукор і вода – дарую домашнім літо серед зими

Хто сказав, що виноград – виключно сезонна ягода? Ласувати цим солодким дивом можна й взимку, якщо вчасно потурбуватися про закрутку виноградного компоту в достатній кількості.

Щоб закрутити банки з виноградом, вам будуть потрібні лише самі плоди, цукор та вода у відповідній кількості. Тож мерщій за роботу, допоки ягід довкола чимало.

Вам знадобиться:

  • 2 кг винограду;
  • 4 ст.лож. цукру;
  • вода.
Банки з виноградом залийте водою

Для закрутки підходить будь-який сорт винограду. Якщо у вас зростає кілька різних кущів, можете зробити асорті. Ретельно вимийте грона й обберіть ягідки з гілочок. Після цього ще раз промийте ягоди.

Слоїки ретельно вимийте і дайте обсохнути. Після цього розкладіть плоди винограду по банках. Струсіть їх, щоб виноградинки лягли одна до одної щільніше. Можете окремо викладати білий і синій виноград, але ніхто не забороняє вам зробити різноколірну суміш.

Закрутіть кришки, але не на повну

Рецепт розрахований на 4 банки по 600 г. В кожну з них поверх винограду досипте по 1 ложці цукру. Виноград сам по собі солодкий, тож якщо не вживаєте цукор, можете не додавати. Залийте слоїки водою кімнатної температури.

Закрутіть новими євро кришками, зробивши дві прокрутки назад й одну вперед. Кришки мають прилягати щільно, але не герметично. Виставте банки кришками донизу у велику каструлю. Залийте водою кімнатної температури. Рівень рідини має бути приблизно до половини банок.

Стерилізуйте слоїки 15 хвилин

Спочатку увімкніть сильний вогонь, а коли вода в каструлі закипить, зробіть середній і стерилізуйте 15 хвилин. Після цього конфорку вимкніть, а банки залиште у гарячій воді на 2 години. Після цього слоїки дістаньте, обітріть рушником.

Виставте на стіл знову кришками донизу й залиште на 10 годин, щоб перевірити, чи відбувся процес вакуолізації. Після цього переконайтеся, що кришки не пропускають рідину, не здулися і щільно прилягають до банок.

Якщо все нормально, виноград витримає 2 роки зберігання. Тільки треба тримати банки в прохолодному місці.

Популярне

Схожі статті

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.

Павло Зібров зустрівся з Іриною Білик і зізнався у почуттях до жінки: як на це реагує його дружина Марина?

Нещодавно у мережі з'явилася фотографія відомого співака Павла Зіброва разом із красивою та талановитою Іриною Білик. Ця світлина викликала зацікавлення щодо їхнього давнього дружнього зв'язку.