Домашні еклери “Завжди вдалі”: готую такі дітям і чоловікові – миттєво просять добавки. Простий рецепт

Простий рецепт еклерів назавжди зруйнує міф про те, що цей смачний десерт важко приготувати. Рекомендуємо запам'ятати спосіб приготування частування, адже воно приємно здивує своїм смаком

Чимало господарок і господарів відмовляються від приготування такого простого десерту, адже їм здається, що процес настільки важкий, що з ним буквально неможливо впоратись. Насправді рецепт домашніх еклерів відрізняється простотою приготування. Начинку, заварний крем, зможе приготувати навіть кулінар-початківець, а ось із тістом – взагалі ніякої мороки. Отже, хутчіше берімося до справи.

Простий рецепт домашніх еклерів за лічені хвилини
Простий рецепт домашніх еклерів за лічені хвилини

Інгредієнти

Для тіста:

  • Вода – 250 мілілітрів;
  • Масло – 100 грамів;
  • Борошно – 150 грамів;
  • 4-5 курячих яєць;
  • Дрібка солі.

Для крему:

  • 300 грамів сиру;
  • 50 грамів цукрової пудри;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 300 грамів сметани.

Спосіб приготування:

Для початку у сотейник потрібно вилити необхідну кількість води. Туди ж додайте дрібку солі та додайте вершкове масло. Далі накрийте каструльку кришкою та доведіть до кипіння на повільному вогні. Коли суміш закипить, потужність плити потрібно зменшити до мінімуму. Однією порцією додайте у сотейник борошно, яке попередньо потрібно просіяти. Постійно помішуючи лопаткою вміст сотейника, заваріть тісто. Воно повинне стати однорідною грудкою.

Наступним кроком потрібно перекласти майже готове тісто у миску та залишити його, аби воно охололо та стало не гарячим, а теплим. Тим часом увімкніть розігріватись духовку до 180 градусів. Почніть вмішувати у тісто яйця. На цьому етапі особливо уважно стежте за консистенцією тіста – воно повинне бути матовим та щільно триматись на лопатці.

Коли ви ввели два яйця у тісто, третє збийте в окремій тарілці. Аби не отримати рідкого тіста, почніть поступово вводити третє яйце. Готове тісто повинне повільно сповзати з лопатки з короткими перервами. Оскільки тісто не любить чекати, одразу перекладайте його у кондитерський мішок і формуйте профітролі. Застеліть деко пергаментом, на відстані одне від одного викладіть майбутні еклери. Випікайте їх 25 хвилин за температури 180 градусів. Після випікання 5 хвилин тримайте профітролі у вимкненій духовці.

Як швидко та просто приготувати еклери у домашніх умовах
Як швидко та просто приготувати еклери у домашніх умовах

Змішайте всі інгредієнти для начинки та заповніть профітролі. До слова, еклери можете заповнювати не лише солодкою, але й солоною начинкою.

Популярне

Схожі статті

Роман на стороні переріс у 28-річний ювілей: незвичайна історія кохання Ольги Сумської та Віталія Борисюка

Ольга Сумська зворушливо привітала чоловіка, Віталія Борисюка, з 28-річчям весілля. Про радісну подію акторка написала у своєму блозі в Instagram.

Барвистий розкішний салат із тунцем з шикарною заправкою: готую багато й завжди дивую ним всіх своїх гостей

Звичний овочевий салат може перетворитися на справжнє кулінарне дійство, коли до складу його заправки входять найсмачніші інгредієнти, а ароматний тунець додає йому розкішного смаку.

Чи то вона так добре збереглась, чи він не дуже виглядає: Святослав Вакарчук показав себе поряд з мамою

Лідер української рок-групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вразив своїх шанувальників, опублікувавши фото своєї матері: майже 77-річна жінка має чудовий вигляд.