Такий гарнір розходиться навіть холодним. Закарпатський рецепт смаженої картоплі: з яйцями і борошном

Картопля по-закарпатськи виходить дуже смачною. Готується доволі просто, подається до столу з соусом чи підливою. Її зручно брати в дорогу. Домашні лише подякують за наїдок.

Така смажена картопелька смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді. Тож вибираючись на пікнік, можете завчасно замаринувати й насмажити шматочками. Буде надзвичайно смачно.

Вам знадобиться:

  • 700 г картоплі;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч.лож. приправи до картоплі;
  • сіль та спеції до свого смаку.
Картопляні кружальця замаринуйте

Бажано готувати страву з великих картоплин, щоб кружальця вийшли якомога більшими. Почищену й вимиту картоплю наріжте не дуже товстими слайсами близько 5 мм. Складіть у миску. Туди ж додайте цибулю, нарізану півкружальцями.

Всипте сіль, мелений чорний перець і приправу до картоплі. За бажанням, можете додати паприку чи куркуму. Перемішайте, щоб спеції потрапили до всіх картопляних шматочків. Залиште маринуватися близько 40 хвилин.

Вмочайте кожен шматочок в борошно

За цей час картопля розм’якне та пустить сік, який треба злити. Якщо потемніє, не переживайте – на смакові якості це не вплине. В тарілку насипте 2 ст.лож. борошна. Кожен шматочок картоплі обваляйте в борошні з усіх боків.

Опускайте в яйця

В мисочку розбийте 2 яйця, посоліть та збийте виделкою до однорідності. Розігрійте пательню на вогні, доливши олію. Викладайте шматочки картоплі в борошні, попередньо вмочивши їх у яєчну суміш. Смажиться така картопелька дуже швидко.

Смажте з обох боків

Готовність перевіряйте, наколовши виделкою. Викладіть картопляні слайси на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Після цього можете подавати до столу з кетчупом як основну страву чи як гарнір до м’ясних страв.