Не класичний салат “Мімоза”: ось що я завжди додаю при приготуванні, що всі випрошують мій фірмовий рецепт

Салат "Мімоза" зазвичай готують з консервованою рибою або горбушею, а ми пропонуємо спробувати рецепт "Мімози" з копченою скумбрією. Смак вас приємно вразить.

Рибний салат “Мімоза” легкий у приготуванні та завжди пасує до будь-якого столу. Без нього не обходиться жодне свято, а копчена скумбрія у рецепті замість консерв ще краще поєднується з ніжними шарами салату.

Необхідні інгредієнти:

  • скумбрія гарячого копчення – 1 шт;
  • картопля – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 2 шт;
  • яйця – 4 шт;
  • сир плавлений – 90 г;
  • майонез – 80 г;
  • кріп – для прикрашання;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю та морква ретельно помийте і відваріть у шкірці до готовності. Дайте овочам охолонути, після чого очистіть їх. Яйця зваріть в круту та остудіть їх у холодній воді.

Салат Мімоза без консервованої риби: мій найкращий рецепт
Салат Мімоза без консервованої риби: мій найкращий рецепт

Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Залийте її окропом на 15 хвилин, щоб прибрати зайву гіркоту. Потім відкиньте цибулю на ситечко, щоб стекла зайва вода.

Скумбрію надріжте зверху по хребту і зніміть шкіру, стягуючи її до черевця. Видаліть хребет і дрібні кістки. Поріжте рибу дрібним кубиком. Картоплю і моркву натріть на великій тертці.

Салат Мімоза без консервованої риби: мій найкращий рецепт
Салат Мімоза без консервованої риби: мій найкращий рецепт

Яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Один жовток залишаємо для прикраси. Інші жовтки та плавлений сир натріть на дрібній тертці, додайте пару ложок майонезу та перемішайте.

На плоску тарілку викладіть шар картоплі та посоліть. Можна при формуванні салату скористатися кулінарним кільцем. Змастіть шар картоплі майонезом. Зверху рівномірно розкладіть цибулю, на неї – копчену скумбрію. Наступним шаром викладіть терту моркву, посоліть. Викладіть жовтково-сирну суміш поверх морквяного шару. Змастіть салат майонезом з усіх боків. Яєчні білки натріть на тертці та розподіліть їх на боки та верх салату.

Салат Мімоза без консервованої риби: мій найкращий рецепт
Салат Мімоза без консервованої риби: мій найкращий рецепт

За бажанням прикрасьте салат “Мімоза” зеленню і тертим жовтком, що залишився, імітуючи гілочку мімози. Дайте салату просочитися у холодильнику 1,5-2 години і подавайте на стіл.

Популярне

Схожі статті

Тераса на березі річки: Наталія Могилевська показала частину свого будинку, куди щоранку виходить в халаті

Наталія Могилевська показала розкішну терасу у своєму будинку на березі річки, яку тільки нещодавно закінчила будувати. Співачка зауважила, що тепер має велику родину та усім повинно вистачати місця.

Соковитий, повітряний та ароматний ромовий пиріг до чаю: рецепт з кулінарного зошита мами з усіма секретами

Ромовий пиріг – це класичний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Сподіваємося, що цей рецепт стане вашим улюбленим, і ви будете радувати своїх близьких цим ароматним і ніжним пирогом.

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.