Ідеальне для будь-якої випічки. Рецепт швидкого дріжджового тіста: виростає втричі просто на очах

У це складно повірити, але існує рецепт приготування тіста, яке не вимагає часу на підйом. Буквально 5 хвилин замішування, і вже можна виробляти смачні пиріжечки.

Будь-яка досвідчена господиня скаже, що дріжджі, залиті окропом, не будуть функціонувати, як належить. Вони просто загинуть. Та якщо спробуєте цей рецепт, переконаєтеся, що це зовсім не так.

Вам знадобиться:

  • 200 мл теплої води;
  • 200 мл крутого окропу;
  • 500 г борошна;
  • 2,5 ч.лож. сухих дріжджів;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ст.лож. цукру.
Додайте в тісто олію

Робиться все дуже просто. Дріжджі розведіть теплою водою, додайте сіль і цукор. Борошно розділіть на дві частини. Одну частину просійте і вилийте в борошно дріжджову воду. Трішки перемішайте і додайте олію.

Замісіть тісто

Тепер настала черга крутого окропу. Не припиняючи розмішувати масу силіконовою лопаткою, просійте прямо в миску решту борошна. Тільки не все зразу, а потроху, перейшовши до вимішування тіста руками.

Розтягніть руками шматочок тіста

Попри те, що тісто буде гарячим, слід працювати з ним дуже швидко. Коли все борошно буде використано, перекладіть тісто на стіл і продовжуйте вимішувати. Воно має бути м’яким, повітряним і трішки липнути до рук.

Смажте на пательні до золотавої скоринки

Допоки готуватимете начинку для пиріжків, накрийте ковбик тіста тарілкою, і нехай настоїться зо 5 хвилин. Далі відщипніть шматочок тіста, скачайте ковбаскою, поділіть на шматочки. Воно настільки м’яке, що розкочувати скалкою немає потреби. Просто розтягніть руками, додайте в середину начинку, защипніть краї й відправляйте на пательню смажитися.

Викладайте швом донизу. Смажте у великій кількості олії, яку попередньо розігрійте. Вогонь виставляйте середній. Коли пиріжечки підрум’яняться достатньо, переверніть їх на інший бік.

Популярне

Схожі статті

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.