Моя улюблена страва на кожен день: не набридає, бо нереально смачна. Вечеря за 20 хвилин з м’ясом і гарніром

Таку вечерю можна готувати чоловіку хоч кожен день. Вона ніколи не набридне. Що б там не казали дієтологи, але поєднання свинячого м'яса зі смаженою картопелькою є ідеальною стравою.

Від такої страви не відмовиться навіть людина, яка сидить на дієті, тому що аромат по кухні гулятиме такий, що слинки самі потечуть з рота.

Вам знадобиться:

  • 700 г свинячого ошийка;
  • 1 кг картоплі;
  • 4 великих цибулини;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 ч.лож. коріандру без гірки;
  • 1 маленький пучок петрушки;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль, чорний мелений перець.
Наріжте ошийок на порційні шматочки

Свинячий ошийок наріжте на порційні шматочки. Аби м’ясо вийшло більш соковитим, потурбуйтеся дістати його з холодильника завчасно. Ошийок має бути кімнатної температури.

Жир додавати на пательню не потрібно, оскільки в м’ясі достатньо прожилок. Прогрійте сковорідку на вогні, викладіть шматочки й смажте, не прикручуючи конфорку, щоб отримати апетитну скоринку. Таким чином рідина не виходитиме, а залишатиметься всередині свинини.

Смажте м’ясо без додавання олії

Смажте, періодично перемішуючи, до повної готовності. Щипчиками витягніть шматочки й перекладіть у глибоку миску, весь жир має залишитися на пательні. Цибулини почистьте, розріжте навпіл і наріжте величенькою соломкою. Відправте овоч в жир, який виділився з м’яса, і підсмажте 1-2 хвилини, щоб цибуля втратила гіркоту й хрустіла, натомість не стала золотавою. Перекладіть прозору цибулю до м’яса, намагаючись зберегти весь жир на пательні.

Цибулю не доводьте до золотавої консистенції

Картоплини почистьте, розріжте на 4 часточки, якщо вони дрібні, й на 8, якщо величенькі. На ту ж таки пательню покладіть шматочок вершкового масла. Коли воно розплавиться, додайте картоплю. Смажте на середньому вогні, не перемішуючи, хвилин 5 під закритою кришкою. Так нижній шар набуде золотавої кірочки.

Картоплю часто не перевертайте

Тим часом подрібніть часник і дрібно посічіть петрушку. Підрум’янену з одного боку картоплю переверніть на інший бік і теж смажте під кришкою. Сіль змішайте з коріандром і розтовчіть у ступці. Тим часом картопля підсмажилася до готовності, і її можна перекладати в миску до решти продуктів.

Зверху присипте страву меленим перцем, сіллю з коріандром, часником і петрушкою. Перемішайте. Вийшов той же шашлик, тільки зготовлений в домашніх умовах.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.