Помідори віднині закатую по-особливому – додаю желатин: томати в желе з’їдаються взимку в першу чергу

Хочете здивувати гостів незвичною консервацією взимку? Тоді приготуйте помідори в желе на зиму. Смак виходить просто казковий та і вигляд нічогісінько.

Для консервації помідорів за цим рецептом потрібні цибуля, часник, спеції та, звісно ж, желатин. З’їдаються взимку не лише томати, але й застиглий маринад чудово смакує.

Вам знадобиться:

  • 1 кг помідорів;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубці часнику;
  • 15 горошин чорного перцю;
  • 15 горошин духмяного перцю;
  • 1 ст.лож. насіння гірчиці.
  • Для маринаду:
  • 1 л води;
  • 30 г желатину;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 6 ст.лож. цукру;
  • 50 мл оцту.
Викладіть у банки половинки томатів вперемішку з цибулею

Вказаних інгредієнтів вистачить на 3 банки по 800 мл. Якщо у вас інша тара, доведеться перерахувати кількість пропорційно.

Замочіть желатин у теплій воді. Пропорції беріть, що вказані на пакуванні. Розмішайте і залиште набухати. У вимитих помідорів відріжте плодоніжки, а самі плоди розріжте навпіл. Беріть тугенькі й м’ясисті, щоб не втратили форму.

Залийте помідори окропом

Обчищені зубці часнику наріжте пластинками. Цибулину почистьте і наріжте кружальцями. В сухі вимиті слоїки кладіть по 5 горошин чорного та духмяного перцю, по третині ложки гірчичного насіння й по третині порції часнику.

Викладайте половинки помідорів у банки. Робіть це щільненько. Ряди помідорів чергуйте з кільцями цибулі. Зверху мають бути томати.

Такі помідори дістанете взимку зі слоїка

Тепер беріться до приготування маринаду. Змішайте желатин із цукром і сіллю у 1-літровій банці. Долийте гарячу воду, щоб вона стала повною. Розмішайте і перелийте в каструлю, яку поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, влийте оцет і відразу ж розливайте по слоїках з помідорами.

У каструлі на дно простеліть тканину, викладіть банки, які прикрийте кришками. Залийте в каструлю теплу воду, щоб вона покрила банки на дві третини. Стерилізуйте 20 хвилин після того, як вода закипить.

Після цього банки закрутіть, переверніть, укутайте і дочекайтеся, поки прохолонуть повністю. Тільки після цього можете виносити на зберігання в прохолодне місце.

Популярне

Схожі статті

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!