Нереально смачний пиріг з варенням без яєць, молока та цукру: рецепт легко запам’ятати – все міряємо склянками

Приготувати смачний пиріг з ягодами до чашечки чаю або горнятка кави – найкраще рішення. З цим рецептом вам не доведеться витрачати багато часу та зусиль

Якщо вдома раптом знайшлась банка варення, а їсти його просто з хлібом бажання немає, спробуйте приготувати цей простий пиріг. Рецепт такого десерту вражає простотою, але в результаті ви отримаєте неймовірно апетитний смаколик, який стане ідеальним доповненням до горнятка кави або чашечки чаю. Головною особливістю цього пирога є те, що для приготування не потрібно використовувати продукти, заборонені до вживання під час посту. Отже, швидше готуйте всі необхідні інгредієнти для приготування десерту та беріться до справи!

Як приготувати смачний і ситний пиріг з варенням
Як приготувати смачний і ситний пиріг з варенням

Інгредієнти:

  • Варення – 1 стакан;
  • Борошно – 250 грамів;
  • Вода – 50 мілілітрів;
  • Олія – 100 мілілітрів;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Оцет – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

Готується такий пиріг настільки просто та швидко, що із задачею впорається навіть кулінар-початківець. Для початку потрібно змішати необхідну кількість варення з водою та перемішати до однорідності. Наступним кроком додайте в миску, в якій готуєте тісто для десерту, попередньо просіяне борошно та почніть замішувати суміш для пирога. Важливо, щоб у тісті не було грудочок. Для цього добре перемішуйте все вінчиком або використовуйте кухонний блендер.

Далі потрібно активувати соду. Для цього можете використовувати оцет або лимонний сік – на власний смак. Змішайте в окремому посуді оцет з “активатором” і добре перемішайте до однорідності. Додайте отриману суміш до тіста та швидко все змішайте. Можете залишити тісто на 5-10 хвилин, аби воно настоялось. Тим часом увімкніть духовку розігріватись до температури 180 градусів.

Як швидко та просто приготувати смачний пиріг з ягідним варенням
Як швидко та просто приготувати смачний пиріг з ягідним варенням

Підготуйте форму для випікання, змастивши її олією або вершковим маслом. Викладіть тісто у форму та випікайте у духовці 45 хвилин за постійної температури 180 градусів. Потім залиште пиріг трішки охолонути та подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.