Беру кабачок і готую сніданок за 5 хвилин без борошна. Пишні оладки на манці: підіймаються без дріжджів

Такі оладки готуються за лічені хвилини, тому можна практикувати час від часу на сніданок. Однаково смакуватиме і дорослим членами родини, і дітям.

До кабачкових оладок на манці подавайте сметану чи будь-який інший соус. Вказаної кількості інгредієнтів вистачить наїстися трьом особам.

Вам знадобиться:

  • 300 г кабачків;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. манки;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. солі.
Кабачки посоліть, щоб виділився сік

Якщо кабачки молоденькі, шкуринку чистити не потрібно. Старі плоди доведеться не лише почистити, але й вирізати з них насіння. Плоди помийте і просушіть, відріжте кінчики. Натріть на тертушці. Для молодих підійдуть великі отвори, для старих кабачків краще візьміть терку з дрібними.

Кабачки присоліть і залиште на 20 хвилин. За цей час вони пустять сік. Ретельно відтисніть овочеву масу руками, щоб не було зайвої вологи. Додайте у кабачки яйце та манку. Все перемішайте і витримайте ще 10 хвилин, аби манка набубнявіла.

Викладайте оладки ложкою на пательню

Пательню поставте на вогонь, налийте трішки олії. Ложкою викладайте оладки так, щоб не торкалися один одного. Смажте до появи рум’яної кірочки, потім переверніть на інший бік. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Оладки на манці виходять набагато ніжнішими, ніж на борошні. Такі вироби ще й значно м’якіші. Коли готуватимете тісто, можете додати трішки свіжої зелені, дрібно нарізавши її ножем.

Обсмажуйте оладки з двох боків

Любителі гострих страв можуть скористатися додатково часником чи цибулею. А якщо потрібні більш ситні оладки, натріть в тісто трішки твердого сиру. Як бачите, варіантів приготування страви чимало. Можете експериментувати, як заманеться.

Якщо готуєте оладки для дітей, робіть дієтичний варіант – смажте на сухій пательні з антипригарним покриттям на слабкому вогні, накривши кришкою.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.