І торта не треба. Ніжний пісочний пиріг з ягідною кислинкою: чоловік сказав готувати такий кожні вихідні

Свято у вигляді пісочного пирога з варенням собі можна влаштовувати хоч кожен день. Адже зробити випічку дуже просто, а на смак цей кулінарний шедевр не поступається магазинному тортику.

Рецепт добре виручає господиню, коли треба приготувати щось солоденьке нашвидкуруч.

Вам знадобиться:

  • 300 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 200 г маргарину;
  • 100 г цукру;
  • 350 г варення без кісточок.
Тісто дістаньте з холодильника й розкатайте

Маргарин дістаньте з холодильника завчасно, щоб набув кімнатної температури. За бажанням, можете взяти вершкове масло. Викладіть його в глибоку мисочку, додайте цукор. Якщо хочете, щоб випічка набула карамельного присмаку, використовуйте коричневий цукор. Можете також додати трішки ванільки на кінчику ножа.

Маргаринову суміш збивайте міксером на найвищій швидкості. Цукор має повністю розчинитися, а маса стане світлою і пишною. Розбийте яйце і знову збивайте. На цей раз можете обмежитися вінчиком. Борошно з розпушувачем просійте і потроху додавайте в тісто, постійно перемішуючи.

Викладіть шар варення

Після змішування ложкою приступайте до замісу руками. Тісто не повинно липнути до рук і має бути м’яким. Можливо, знадобиться трішки підкорегувати кількість борошна – дивіться на обставини.

Готове тісто розділіть на дві частини – велику й маленьку. Ту, де приблизно дві третини тіста, загорніть у харчову плівку і відправте до холодильника. А третинку, теж у целофані, відправте до морозилки. Витримайте не менше пів години.

Присипте натертим тістом із морозилки

Деко застеліть пергаментом. Велику частину тіста розкачайте за розмірами форми та зробіть бортики. Викладіть фруктове кисло-солодке варення, джем чи повидло (що є) та розподіліть по всій поверхні тіста.

Витягніть із морозилки меншу частину тіста і натріть на тертушці. Крихти мають покрити всю поверхню майбутнього пирога. Деко поставте у духовку, яку попередньо розігрійте до 180 градусів. Знадобиться 30 хвилин для випікання. Коли дістанете з духової шафи, з форми відразу не витягайте – дайте прохолонути. Лише потім можете різати на порційні шматочки й приступати до смачного чаювання.

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.