Шашлик готую без мангала: мариновані курячі стегенця на шпажках чудово запікаються в духовці за 20 хвилин

Виїжджати на природу й смажити шашлики в нинішніх умовах багатьом видається неетичним. Але це не привід, щоб відмовлятися від смачного курячого шашличка, приготовленого вдома.

М’ясо з курячих стегенець маринуємо, наколюємо на шпажки й відправляємо в духовку. Смакота приблизно така ж, як і у зготовлених на мангалі.

Вам знадобиться:

  • 600 г курячих стегенець;
  • 3 цибулини;
  • 2 зубці часнику;
  • 150 г кефіру;
  • 1 ст.лож. аджики;
  • сіль, чорний мелений перець.
М’ясо відділіть від кісточки

Позбавте курячі стегенця від кісточок. Викладіть на кухонну дошку і злегка відбийте чи просто наколіть виделкою в багатьох місцях. Так м’ясо швидше промаринується. Наріжте стегенця на порційні шматочки, складіть їх у пластиковий контейнер, до якого є кришка.

Замаринуйте курятину

Додайте зубці часнику, натерті на дрібній тертушці. Половину цибулі наріжте півкільцями та відправте до м’яса. Присоліть й добренько перемішайте цибулю з курятиною руками, щоб цибуля пустила сік, просочивши м’ясо.

Додайте трішки чорного меленого перцю, аджику, долийте кефір і все перемішайте. Решту цибулі наріжте товстенькими кружальцями й викладіть поверх м’яса. Закрийте кришкою і відправте в холодильник маринуватися. Треба витримати хоча б 3-4 години, а краще цілу ніч.

Наколіть м’ясні шматочки на бамбукові шпажки

Можете використати палички для суші з бамбука, але попередньо змочіть їх водою. Нанизуйте шматочки курятини на палички, чергуючи з кружальцями цибулі. Викладайте на деко, встелене фольгою. Бажано, щоб краї паличок діставали країв форми, опираючись на них, а м’ясо не лежало на фользі, а висіло в повітрі.

Випікайте шашлик у духовці

Духовку розігрійте до 270 градусів. Поставте форму з шашликом на верхню полицю. Якщо є режим гриля чи конвенції, увімкніть. Випікатися шашлик буде 15-20 хвилин в залежності від особливостей духовки. Що п’ять хвилин діставайте форму й перевертайте шашлики на інший бік.

При цьому соком, що виділився з курятини, змащуйте верх шашличків за допомогою силіконового пензлика. Подавайте курячі шашлики до столу з кетчупом.

Популярне

Схожі статті

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.