Ковбасу в магазині більше не купую: роблю вдома у пластиковій пляшці. Знадобиться лише курка та спеції

Більше не треба витрачати кошти на магазинну ковбасу, в яку виробники додають усе менше м'яса. Краще взяти курку, пластикову пляшку й приготувати все самотужки.

Скільки м’яса покладете в пляшку, стільки й отримаєте в готовому продукті. Сьогодні опануємо методику приготування зельця з курятини.

Вам знадобиться:

  • 1 курка;
  • 2 ч.лож. солі;
  • 3 лаврових листи;
  • 15 горошків чорного перцю;
  • 1 цибулина;
  • 5 зубців часнику;
  • 20 г желатину.
Курку розділіть на шматочки й проваріть

Купіть курку приблизно на 1,5-2 кг. Розберіть на шматочки, покладіть у каструлю, засипте сіллю. Додайте цілу обчищену цибулину, лавровий лист та чорний перець. Залийте 1,5 л води. Поставте на вогонь і варіть на середньому вогні близько 2 годин, щоб м’ясо добре розварилося. Можете для цього використовувати скороварку. Тоді достатньо буде 45 хвилин з моменту закипання.

М’ясо з желатином перекладіть у пляшку

Готовому м’ясу дайте трішки прохолонути й витягніть шумівкою шматочки з бульйону. В окрему мисочку відлийте 2 половники курячого бульйону. І прямо в теплу рідину всипте желатин, що швидко розчиняється.

М’ясо відділіть від кісточок і подрібніть. Не перестарайтеся, середні шматочки будуть виглядати гарніше. Через прес пропустіть обчищені зубці часнику і додайте до м’яса. Залийте бульйон, в якому розчиняли желатин. Перемішайте.

Діставши з холодильника, пляшку акуратно зніміть

У пластикової пляшки відріжте горлечко. Заповніть тару нашим м’ясцем, щільненько утрамбовуючи. Верх затягніть харчовою плівкою. Відправте в холодильник, щоб ковбаска застигла. На це знадобиться не менше 4 годин, а краще залишити на всю ніч.

Коли дістанете з холодильника, зробіть на пляшці надріз й акуратно обірвіть пластик. Отримаєте справжню ковбасу, причому зроблену з натурального м’яса, яка чудово ріжеться та ідеально виглядає на тарілці. Смак, при цьому якщо і не зовсім схожий на магазинний продукт, але теж на високому рівні й навіть краще.

Популярне

Схожі статті

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.

Як це було: Тоня Матвієнко до безтями закохалася в чоловіка-ловеласа, а Арсен Мірзоян покинув свою сім’ю

Зараз Арсена Мірзояна і Тоню Матвієнко називають однією з найкращих пар українського шоу-бізнесу. Та їхні стосунки зароджувалися в той час, коли Арсен був одружений і виховував двох синів.

56-річний Дмитро Гордон обожнює свою тещу: навіть запросив маму Інну на театральну постановку

Дмитро Гордон чудово ладнає з тещею своєї третьої дружини. Залюбки спілкується з пані Інною, бере в неї інтерв'ю та навіть запрошує на родинний похід до театру.