Ціла гора лінивих голубців з однієї грудки. Таких смачних мій чоловік навіть у свекрухи не їв: рецепт за 15 хв

На приготування цих лінивих голубців піде всього одна куряча грудка, а смачних готових виробів отримаєте цілу купу. Адже кількість м'яса в рецепті подвоюється завдяки наявності капусти.

М’ясорубкою для подрібнення інгредієнтів краще не користуватися. Підійде блендер і ручна робота ножем. Тоді курятина й капуста залишаться шматочками, що й потрібно для ідеального смаку.

Вам знадобиться:

  • 400 г капусти;
  • 400 г курячого філе;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 1 яйце;
  • сіль, перець, паприка.

Для заливки:

  • 100 г кетчупу;
  • 100 г сметани;
  • 100 мл води;
  • кріп.
М’ясо поріжте і посічіть ножем

Капустину розріжте на величенькі шматочки, складіть у каструлю й залийте крутим окропом. Це потрібно, щоб відбити гіркоту в готовій страві. Залиште листочки паритися 3-5 хвилин.

Тим часом наріжте курячу грудку. Шматочки треба робити якомога дрібнішими. Потім ще й посічіть отриману м’ясну масу ножем, урешті відправте в глибоку миску. Капусту відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина. Капустяні шматочки перекладіть у чашу блендера й трішки подрібніть. Якщо зробити це на м’ясорубці, вийде суцільний фарш, а нам треба, щоб відчувалися шматочки капусти.

Голубці підсмажте обох боків

Змішайте м’ясо з капустою. Додайте туди цибулину, нарізану на кубики, та морквину, натерту на тертушці. Розбийте в масу яйце та вівсянку й руками ретельно перемішайте. Присипте отриманий фарш сіллю, паприкою, меленим чорним перцем.

Приготуйте заливку

Відставте на 20 хвилин, щоб “Геркулес” набубнявів. Самі ж займіться приготуванням заливки. Змішайте сметану, воду та кетчуп у рівних пропорціях. Замість кетчупу можете використовувати аджику або томатну пасту. Підсоліть і всипте дрібно посічений кріп.

Голубці складіть у форму і залийте томатною сумішшю

Пательню розігрійте з олією та викладайте на неї ложкою фарш. Трішки підсмажте й переверніть. До готовності доводити не потрібно. Перекладіть вироби в деко й залийте сметанною сумішшю. Поставте в духовку на 25 хвилин. Усе, діставайте голубці й смакуйте!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.